2022.01.27 17:32 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

1. évad 1. rész - Shiganshina bukása

Sziasztok, igazából az animéket kedvelem, és még ezen az oldalon nem véleményeztem egyet sem. Most így elsőnek ezt a sorozatot fogom véleményezni. Sok kedvencem van, de mivel nem kerestem az oldalon, ad hock jelleggel választottam egyet, ahol a részek is fel vannak tüntetve.

Szóval visszatérve erre az animére, ha valaki nem ismeretes ezen a téren, akkor ha megnézi az első részt, kicsit furcsának találhatja. Hiszen van itt minden: óriások, harcok, érzelmek. Ezek kombinációjából kapjuk meg az animét, amit a hétköznapokban is átélünk képletesen. Ebben a részben Eren a főszereplő, valamint Mikasa. Fura álmot lát Eren, ezért könnyezni kezd. Ez önmagában teljesen emberi megnyilvánulás lehetne, de - továbblépve a képkockákon - már-már egy iszonyatos óriással harcolnak az emberek. Szóval a világ eléggé eldurvult, egy 50 méter magas kerítésen belül élnek az emberek. Ez a kerítés így nem igaz, mert 3 gyűrűből áll. Azt, hogy melyik gyűrűt törték át a titánok, nem tudom. A lényeg, hogy Eren elveszti az édesanyját, de ő megmenekül Mikasával együtt.

1. évad 1. rész - Shiganshina bukása

Összességében a forgatókönyv vagy "manga" (ami 2009-ben jelent meg és 2013-ban animálták) jó lett. Szereplőkről itt nem írhatok, csupán a karakterekről, amelyek szintén jók lettek. A zenei aláfestés, ami megszokott az animéknél: a bevezető szakaszban és a végén egy-egy zeneszámmal erősítik az animét. Ez a zene ugyan nem vad, de elég kemény rockos lett, ami nem az én műfajom, de nem volt rossz. Maga az animáció szerintem a korának megfelelő, semmi extrát nem kaptam idáig. Így ez a rész megérdemli a négy csillagot. Kíváncsian várom a folytatást, hogy milyen kalandok várnak a két gyermekre.

Ezt a sorozatot inkább felnőttebb nézőknek tudom ajánlani, akik szeretik a horroros, keményebb, akciódús filmeket, animációkat, mert ők nem fognak csalódni. Üdv, Yosi

1