2021.10.03 10:43 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: 183x
2

Kata, ide (is) kevés vagy!

Hát úgy is mondhatnánk, hogy Amerikában egy magyar színésznek vagy színésznőnek nem sok babér terem, persze tisztelet a kivételnek. Dobó Kata, aki itthon sem alakított semmi vereteset, természetesen a vad és csúnya nagyvilágban sem tett le semmi maradandót, ami azért borítékolható dolog, hiszen tehetség nélkül nehéz érvényesülni. Akkoriban Andy Wajna párjaként nyaralt kinn az USA-ban, és ismert producer párja beszuszakolta egy-két (kifejezetten béna és rossz) produkcióba. Ezek közül az egyik "ZS" kategóriás thrash alkotás a Rollerball volt, ami a mércét alulról (sem) ütötte meg.

John McTiernan, aki a Ragadozó, Medicine Man, A 13. harcos filmeket is rendezte, nem is értem, hogyan nyúlhatott az általa kreált remake-ben ennyire mellé. Szerintem hosszú ideig csak és kizárólag bal lábbal kelt fel. Rendezőnk is a gyors, instant siker érdekében gyorsan csatasorba állított néhány eyecandy színésznőt, mint Rebecca Romijn, Lucia Rijker, valamint a magyar szende kis vöröst, Dobó Katicát. Na jó, eddig meg is volnánk. Nézzük meg a férfi főszereplőket gyorsan! Jonathan, avagy Chris Klein, az ex-jégkorongozó, majd az óriási spanja, Marcus (LL Cool J) és a gonosz főszervező, Alexis Petrovich (Jean Reno), aki nem is értem, hogy vállalhatta el ezt a filmet, és ha már rábólintott, miért játszik ennyire szinten alul.

Kata, ide (is) kevés vagy!

A sztori egyszerű. Meg akarsz gazdagodni? Akkor irány az aréna, ahol a hivatalosan nem létező játék, óriási pénzek forognak, a Rollerball a menő. Óriási tömeg, őrjöngés a köbön, és hőseink verbuválnak egy csapatot, akik persze bitang jó nők és kigyúrt macsó férfiak. Hát hogyne, ahogy azt Móricka elképzeli. Haha! Olcsó és gagyi megvalósítás, gyenge színészek, gyatra rendezés, és ráadásul a zene sem az igazi. Pedig az arénában a Slipknot is csörömpöl valami trutymót. Ja, és hogy a szintet tényleg alulról hozzák, azért Rob Zombie zenére is csúszkálnak kissé túlértékelt hőseink. Fő a nézettség, a profit az első, az emberélet sem drága.

De mire szuperhőseink rájönnek, már késő. Vagy nem? Na, és ezzel le is lőttem a film mondanivalóját. Oké, nem túl veretes, de hát mit is vártunk a stábtól, ha csak egy kis reggelire valót akartak keresni? Steve Mason, az operatőr rettenetesen rosszul dolgozott, magyarul hozta ennek az über gagyi filmnek a színvonalát. Ami pont így tökéletes. Kata drága, itthon még hozzád vágnak egy kis aprót, hogy rossz és béna filmeket rendezz (kinek az ágyában tornázol érte?), kinn már azt sem tudják, fiú vagy-e vagy leányzó. Vaktyúk is talál szemet. Kata, te viszont sohasem fogsz. Ez ennyi volt, őszintén és kendőzetlenül... Megtekintése káros hatással lehet egészségi állapotunkra.

akció | sci-fi | sportfilm

2005-ben Jonathan Cross a legjobb amerikai rollerball játékos. A vállalat által kitalált és uralt gladiátor-játék a rögbi, a hoki és a motorverseny veszélyes keveréke.... több»

2