2020.11.05 10:28 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Arany

"Aranyos" film, nagyon röviden ennyit lehet írni róla, de igazából van benne némi varázs. A történet jó, a szereplők viszont valahogy nem adják át azt a pluszt, amitől a jó filmek kategóriájába sorolnám. A remek tájképek és a zene is – azt hiszem – mind olyan pozitívumai, melyek nézhetővé teszik.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jó, csupán egy-két jelenetet más megközelítésből kellett volna fényképezni. A szereplők közül igazából nem lehet kiemelni senkit, mindenki azt hozza, amit kell, így a film megmarad közepes színvonalon. A hangi és képi effektek viszont igen is jók, a korhoz képest pedig látványosnak is mondanám. Így az összhatás egy nézhető, helyenként akciódús, látványos film, kalandfilm. Ezért a három csillagot vastagon megadom rá, nem sok hiányzott a negyedik csillaghoz.

Arany

Amiben a hiányt láttam, éreztem: nem jött át a kalandnak az az érzése, ahol a pulzusom úgy megemelkedne, hogy maradandót alkotott volna. Szerintem a történeten és a forgatókönyvön is lehetett volna csiszolni. Kapunk egy kis akciót, vígjátékot és romantikát is, de igazából nem éreztük, hogy mélyen belénk ivódna a film, inkább egy kellemes szórakozásnak mondanám.

A kaland része rendben van, az akció már kicsit halványabb, a vígjáték része és a humor hullámzó, valahol túlerőltetett, valahol gyenge, valahol pont jó. A romantika és szerelem pedig csak nagy vonalakban van jelen, az emberi érzések is háttérbe szorulnak. A vígjáték része viszont egyes karaktereknél jó, másoknál viszont annyira nem illik a filmbe, hogy az le is húzza. Azt hiszem, ez az a pont, amit kicserélnék a filmben és a forgatókönyvben, egyébként jó film lenne. A befejezés stílusos és pozitív, amit szeretek. Ajánlani tudom ezt a filmet, remek kikapcsolódás mindenki számára. Üdv, Yosi

akció | dráma | kaland

Az amerikai hadsereg DC-3-as repülőgépe, mely háborús kitüntetéseket és a csendes óceáni amerikai hadsereg fizetését, mintegy ötvenmillió dollárnyi értéket szállított,... több»

2