2024.01.07 15:24 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

Ez majdnem vicc kategória!

Fogalmam sincs, hogy miért is kezdtem bele ebbe a filmbe!

Jó-jó, vagyis persze, tudom!

Ez majdnem vicc kategória!

A film címe tűnt izgalmasnak, és tessék, mire a mozi végére értem, rájöttem, tényleg szinte csak az volt érdekes! Mondjuk ez így (elég) erős, de inkább egy CGI technológiával „túlárazott”, ezerszer látott, elcsépelt, klisés sztorit láttam, mint egy bombasztikus mozit, amiben néha-néha volt egy kis jump/cut, és néhány jump/scare, de úgy nagyjából ennyi...

Pedig az igyekvő rendező, Troy Nixey próbálta úgy összeválogatni a színészeket, hogy azért az előzetesnél is már felkapjuk a fejünket...

Guillermo del Toro, a hihetetlen intelligenciájú és nagy képzelőerejű úriember írta a forgatókönyvet, és Kim szerepére Katie Holmest kérte fel, míg a férj szerepére, aki Alex karaktere, Guy Pearce-t...

Így indult a film, amit megnéztem, egy nyugodt délelőttön!

Röviden a történetről egy pár sor...

Alex egy menő építész, és régi épületek felújításából él, mostani munkája egy ódon kastélyra esik. Feleségével és cserfes kislányával, Sallyvel (Bailee Madison) be is költöznek, amíg tart a felújítás. Kim, a mostohaanya nem tud közel kerülni a kislányhoz, aki inkább a hatalmas kastélyban csatangol reggeltől estig. Valahogy lejut a varázslatosan izgalmas pincébe, de az ott tartózkodó gondnok felzavarja, arra hivatkozva, hogy ott megsérülhet a kislány. Ám tudjuk, egy kis tinit ez nem fog visszatartani, és a hangok sejtelmesen hívják, hogy játsszon velük, minden rendben lesz!

Az ajtó kinyílik, és a szörnyek kiszabadulnak!

Állítom, hogy del Toro segítsége sokat jelentett derék rendezőnknek, és a film összecsapott vége ellenére erős közepes alkotás. Amit már mondtam, klisés sztori, de ez a zsáneréből fakad. Ez van, ezzel kell gazdálkodni!

Viszont láttam már rosszabbat is, és a helyszín és a zene, amit Marco Beltrami és Buck Sanders szereztek, sokat dob a film színvonalán!

Egynek elment, semmi extra, de néha fel-felkaptam a fejem!

Az IMDb-n 50 ezer vélemény után 5,5/10-es, a TMDB-n 986 értékelést követően 58%-on áll a mozi, nálam pedig három csillag, és 65%!

Kék szőlő, házi Big Mac burger (zseniálisan finom), persze cheddar sajttal vastagon és a kedvenc fotelem!

Ott tudok igazán jókat szunyókálni!

fantasy | horror | thriller

Az építész Alex elvállalja a Rhode Island-i régi kastély felújítását. A munka idejére beköltözik az új barátnőjével, Kimmel, valamint Alex előző kapcsolatából származó... több»

3