Rólam

Amikor megszülettem, a mozgóképek már több évtizedes múltra tekinthettek vissza, és az azóta eltelt több, mint 40 esztendő alatt is több mű készült, mint amennyit hátralévő életemben meg tudnék nézni. Nyomasztó gondolat.

Így nem marad más hátra, minthogy ismerős és ismeretlen filmbarátok véleményére támaszkodva gyűjtögessem azokat az alkotásokat, amelyekről úgy vélem, hogy látnom kell. Olykor az is előfordul, hogy egy film talál meg engem, és ezek a váratlan találkozások hagyták eddig a legmélyebb nyomot bennem.

Ebből kiindulva szeretném segíteni a hasonló cipőben járó filmbarátokat véleményeimmel, ismertetőkkel, tematikus listákkal, filmes érdekességekkel. A hirtelen felindulásból elkövetett véleménynyilvánítás helyett törekedni szeretnék a "leülepedett" élmények hatására megszülető gondolatok segítő szándékú átadására.

A filmek mellett szeretek kirándulni és hangulatomtól függően zenét hallgatni. 


Kirándulások - kedvcsinálónak:
https://www.youtube.com/channel/UC6wHlAuqV6BG6xdA2PFwW0A?sub_confirmation=1
Zenei válogatásaim - különböző hangulatokhoz:
https://open.spotify.com/user/szakacsf79?si=59d38c24c4474b05

 

Kellemes kikapcsolódást!

2024. 02. 13.
Kiherélt Kőbunkó feltámasztva
Ha már Mary Shelley jól ismert klasszikus rémtörténetére hivatkozik egy film, az mindenképpen figyelemreméltó. Frankenstein doktor és teremtményének tragikus története tö... több»
2024. 01. 27.
Nem középiskolás fokon
Vannak emberek, akik – bár többre hivatottak – megelégszenek a középszerűséggel. Életük derekán belekényelmesednek mindabba, amit addig elértek, és komfortzónájukból még ... több»

72 A méhész  (2024)

2024. 01. 14.
Statham bezsong
A Wednesday című sorozatban már láthattuk, hogy nem érdemes a méhészekkel szórakozni, még akkor sem, ha éppen gyerekről van szó. Hát még egy felnőtt méhész esetén! Igaz, ... több»
2024. 01. 07.
Régimódi komédia
Reszkessetek, vidékiek, megjöttek a városlakók! – ez a gondolat ötlött fel bennem, amikor először olvastam a film ajánlóját. És persze az elmúlt évek alpári, prosztó magy... több»

44 Aura  (2014)

2023. 12. 25.
Dunaújváros, egy új élet bölcsője
Volt az ezredfordulón egy lelkes, dunaújvárosi amatőrfilmes csapat, a Cruel World Team. VHS-kazettákra készítettek kezdetben horrorfilmeket, később pedig más műfajokban i... több»
Sztalker (1979)
Kampókéz (1992)