2023.02.20 19:16 fankbringa Olvasottság: 720x
2

Egy örök barátság margójára

Körülnéztem a digitális horizonton, hogy ki hogyan látta a filmet. Az eredmény elszomorított. Ennyi dühös hozzászólást rég láttam. Nehéz szembenézni a ténnyel, hogy ha két jó színész felbukkan egy filmben, akkor a nézők valami magával ragadó, felejthetetlen élményre számítanak. Ha ezt nyújtotta volna a film, akkor tele lenne minden újság az áradozó kritikákkal. Így viszont mindenki jól lehúzta csalódottságában a filmet.

Nézzük a filmet. Először is, aki mostanában nézett filmeket és sorozatokat, sok ismerős arcot láthatott visszaköszönni. Mondhatni a kínálat krémje romantikázott nekünk a képernyőn. A szereposztás parádés. Már bizonyított, nagy nevek. Ezt akkor kiejthetjük, mint okot a sikertelenségre.

Egy örök barátság margójára

Személyes kedvencem Tig Notaro. Ahol emlékezetes alakítása volt, ott mindig a szarkasztikus, humoros figurát hozta zseniálisan. Itt se volt sok szerepe, de az pont elég volt, hogy kirángasson a rózsaszín ködből pár pillanatra. Jessie Williams nem alakított nagyot, de azt stabilan hozta. Az elragadó apuka, aki reménykedik benne, hogy végre megtalálta élete párját. Azt hiszem, a film végére is jobban szerette a könyveket, mint az embereket. Zoe Chaóra nem emlékszem, de itt emlékezetes volt. Ő volt a szexi barátnő. A romantikus filmekben általában a főhős kapja ezt a pozíciót, de itt az írónak más elképzelése volt. Minka volt a segéd, aki jó irányba terelte Debbie-t. A karaktere és játéka alapján simán kaphatna egy önálló filmet. Steve Zahnt nem tudtam hová tenni. Ott is volt, meg nem is. Ő volt a béna milliárdos a filmben. Egy dolgot akart, de képtelen volt elérni. Karaktere inkább tragikus, mégis őt próbálták meg humorforrásnak megtenni. Sajnos erre a szerepre teljesen alkalmatlan volt. Semmit nem tett hozzá a filmhez. Wesley Kimmel volt a tökéletes bénaság, ami miatt a film középpontjába került. Senki sem akarta, hogy így legyen, de megtörtént. Ő volt a kis PC, a nő és férfi egy személyben, a mindenmentes, modern hős. Se barát, se barátnő. Zseniálisan hozta a nyegle, befordult kamaszt. Ha kicsit átírják a történetet, vele le lehet forgatni egy új ropi naplója részt.

A két ember, akinek pedig kötelessége lett volna egymást és a nézőket is elcsábítani, nem más, mint Reese Whitherspoon és Aston Kutcher. Ők viszont nem csábítottak el semmit és senkit. Végig megmaradtak a kezdeti szerepben. Két barátkozó, de alapvetően magánykedvelő ember, akik a film végére úgy összejöttek, mint két kutyasétáltató két kereszteződés közt. Történetük pont annyira volt felkavaró, mint álmosító. Időnként vicces, de többnyire átlagos. Már-már zseniálisan középszerű.

A film kiváló mellékszereplője az estének. Ahhoz gyenge, hogy megragadja minden figyelmemet, de ahhoz pont elég, hogy végig akarjam nézni.

A történet olyan, mint egy romantikus hajókázás New York mellett. A semmiből indul és a semmibe érkezik, miközben lenyűgöz minket a pompás látnivalókkal. A történet, a háttér és a fordulópontok annyira súlytalanok, hogy teljes sorozatot lehetne belőle építeni minimális változtatással. Netflix kompatibilis lett az egész. Semmi kiemelkedő, semmi maradandó, csak pár óra kikapcsolódás. A néző nem indul sehonnan és nem érkezik sehová. Hol vígjátéknak tűnik, hol drámának, mint egy tipikus munkanap, vagy egy családi kirándulás. Az egyedüllét harcosai, akik annyira távolinak és szokatlannak látnak másokat, hogy el sem tudják képzelni mi bajuk az összetartó párokkal.

Nagy kár az akaratlan középszerűségért, mert sok helyen hatalmas poénokat lehetett volna beletenni a filmbe, amitől nem éreznénk hiábavalónak az élményt. Több poén simán kirángatta volna a mocsárból a filmet, még a semmitmondó események ellenére is. A várt poénokat viszont elvitte az infláció. Maradt a Netflix gazdaságos változat. Kicsit egyszerűbb, kicsit visszafogottabb, de azért film.

Romantikus történetek kedvelőinek ajánlott a film, akik kiváló kikapcsolódásra vágynak egy sűrű nap után.

romantikus | vígjáték

Két távkapcsolatban élő jóbarát megváltoztatja egymás életét, amikor a lány úgy dönt, hogy megvalósítja életre szóló álmát, a férfi pedig önként jelentkezik, hogy... több»

2