2022.07.07 21:15 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 780x
3

Nem lennék a 437. számú lakótárs.

Jó 15 éve láttam először, és a tegnap döntöttem úgy, hogy leporolom az emlékeimet, és újra megnézem a filmet.

Michelle MacLaren a kanadai televíziós rendezőnő készítette a filmet, de mielőtt bármit is mondanánk, olyan rendezések is fűződnek a nevéhez, mint a Breaking Bad, a The Walking Dead és a Game of Thrones egyes epizódjai.

Így már kicsit máshogy nézhetünk a dekoratív hölgyre.

Jelen filmünkben nagyon erős szerepet kap a vallási fanatizmus, amit az amerikai folklórban nagyon szívesen alkalmaznak a filmek alapanyagaként.

De miről is szól a sztori?

Nézzük...

Steve Kady (Jeremy Sisto) a Népszámláló Bizottságtól tart a poros amerikai kisváros felé, név szerint Rockwell Fals irányába. Már nemsokára beér a kisvárosba, mikor arra lesz figyelmes, hogy egy nő leesik a lóról, nem messze az úttól, de mire reagálna, a kocsi első két kereke kátyúba esik, és kiszakad.

Bosszankodik egy sort, de mire igazán dühös kezd lenni, arra megy a helyi seriff, Bobby Caine (Fred Durst), és beviszi a városba sőt, segít neki szállást is találni. Már másnap furcsán érzi magát, hiszen a helyiek túl kedvesek vele szemben, és éjszakánként furcsa "lázálmai" vannak. Majd ahogy a város helyi történetét böngészi, észreveszi hogy jó 150 éve a lakosság lélekszáma állandó, 436 fő.

Akik megpróbálják elhagyni Rockwell Falls-t, azokat halálos balesetek érik, vagy csak egyszerűen eltűnnek.

Pechjére beleszeret egy helyi nőbe, Courtney-ba (Charlotte Sullivan), aki elmondja neki nagy vonalakban a rockwelli sztorit, az igazságot.

Greaver doki (diploma nélkül) elektromos terápiát alkalmaz a betegeken, akik ellenszegülnek, azok meg véletlenül (direkt) belehalnak a kezelésbe.

Majd a tiszteletére tartott lakomán kivégeznek egy nőt, és a helyiek közlik vele, hogy innen már nincs kiút, bepánikol, és szökni akar mindenféleképpen. De nemcsak Courtney akar megszökni, hanem Greaver egyik betege is, Amanda, aki már nem bírja a kínzásokat, amiket elszenvedett.

Egy helyi lakos segít nekik a szökésben, aki még csak 8 éve lakik a városban, és az agya még nincs teljesen átmosva, de Courtney-vel baj lesz, ezt már sejtik, hiszen a seriff is szerelmes belé, és állandóan szemmel tartja a szép nőt. Amandát ki is tudja menteni, de már Courtney-t nem, hiszen Greaver már "gyógykezelte".

Kady és Amanda menekülnek, de ekkor beugrik neki hogy a műszerfalon lévő kereszt és baba már szerepeltek a rémálmaiban.

Majd szinte azonnal frontálisan ütköznek egy szembejövő kamionnal, szörnyet halnak mindketten.

Snitt....

Frank Ramsey (Christian Potenza), aki Kady-t keresi, éppen Rockwell Falls felé halad, mikor ugyanabba a kátyúba megy bele, és ugyanúgy kiszakadnak a kerekei.

A seriff mosolyog egy nagyot, és felajánlja a férfinek, hogy beviszi a városba, sőt szállást is felajánl neki.

3