2023.07.20 10:37 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Tegnap este óta még mindig azon agyalok, hogy mitől lett ennyire rossz ez a film ! Álmatlanul hánykolódtam.

A forgatókönyv? A rendezés? A kameraállások? A film (úgy gondolom) bukásra volt ítéltetve, annak ellenére, hogy pár híres színészt (Kathleen Turner, Toni Collette, David Duchovny) is felvonultatnak. Borzalmas volt! Az alapötlettel már találkozhattunk jó pár filmben, semmi újat nem tudott mutatni a forgatókönyvíró. Egy kapzsi család, amely ördögi terveket eszel ki, hogy hozzájusson a haldokló, gazdag rokon vagyonához. Ez egy vígjáték kategóriába sorolt, lassú tempójú, unalmas és gusztustalan film.

Még csak el sem mosolyodtam. Az első tíz perc után azt hittem, hogy lendületet vesz a film, és belecsapunk a lecsóba, de a 180°-os fordulat helyett 360°-os fordulatot tettünk. A film nézése közben, ha lehet, kerüljük az étkezést, mert a fekáliától kezdve majdnem minden váladékot (ami egy emberből távozhat) felvonultatnak a filmben, amitől nem lett vicces a film (sőt!), nem is beszélve a szexuális bűnöző péniszprotéziséről és a káromkodásokról. A kamerabeállítások is borzalmasak.

Tegnap este óta még mindig azon agyalok, hogy mitől lett ennyire rossz ez a film ! Álmatlanul hánykolódtam.

Amikor Beatrice (Rosemarie DeWitt) és Richard (David Duchovny) egymás mellett ülnek egy kanapén, Duchovny fél feje lemaradt a képről, és még sorolhatnám. A forgatókönyvet Dean Craig írta, és a filmet is Ő rendezte. A rendezés ment a forgatókönyv rovására, vagy fordítva? (Talán nem mindig szerencsés, ha az író egyben rendező is...) Nem nagyon ismerem a munkáit, de ez után a film után óvatos leszek és, félve nézek meg bármit is, amit készít. A zene olyan, amilyen a film, és a színészi játék borzadály! Savanna (Anna Faris) ebben vitte a pálmát, annyira rossz volt. Ezt csak átvészelni lehet, élvezni nem! Ezt a kilencven percet hasznosabb és szórakoztatóbb dolgokra is fordíthattam volna, ha valaki előre figyelmeztet.

vígjáték

Savanna és Macey kétségbeesetten próbálnak házsártos nagynénjük kegyeibe férkőzni, hiszen azt gondolják, hogy így majd megszerezhetik az általul annyira utált rokon több... több»

0