Közösség

Vélemény:

 

24 A híd

(2023)

ValóVilág Erdélyben

 
Mark89   2023.08.15 21:14
0

A második rész közepéig bírtam nézni. Azt hittem, végre egy értelmes valóságshow, ahol az elméleti fizikus, az erőember, az ipari formatervező, az úszásoktató, a jégkorongedző (csapatdinamika) stb. olyan együttest alkot, ahol nem pitiáner királydrámákat, óvodai veszekedéseket, eleve hihetetlen és hiteltelen kicsinyeskedéseket kell nézni megírt script alapján, hanem lehet tanulni valamit a szervezeti pszichológiáról, a statikáról, az építőmérnökségről stb. Ehelyett ez nem lett több, mint egy csoda szép tájba helyezett, jól fényképezett thrash reality, ahol ezúttal nem Ágicáról és Pongóról kell szavaznia a nagyérdeműnek, hanem néznie kell röhejesen rendezett szituációkat:
– Bruttó 2 millió megkaparintása felett dilemmázik egy színész páros, amely összeg a mai inflációs világban nem olyan hatalmas a csapott ripacskodáshoz képest. Vajon a 3 hétért eleve mennyit kaptak?
– „Jankám”-nak szólított főszereplőnk könnyeket hullat a 2(!) napja ismert, de általa váratlanul (és indokolatlanul) kiszavazott szereplőkért.
– De már a kezdet is vicc: ki menne el egy olyan realitybe (fun fact: kajakkal, na persze!), ahol fogalma sincs arról, mit fog csinálni. Létezik, hogy így írták meg a szerződést? Kizárt.
S mindez másfél epizód pár megállapítása.
Vicc az egész, de annak rossz. Senkinek nem ajánlható, HBO-hoz méltatlan...