2023.10.01 23:30 The Critic Olvasottság: 609x
14

Zagyvaság látványos kivitelben

Gareth Edwards rendezett már jobb filmet (mint például a Rogue One), de zagyvábbat aligha. Az Alkotó egy katyvasz egy robotokkal teli jövőbeni világról, melyben alig tudni kik a jók és kik a rosszak. Eleinte úgy tűnik a néző számára, hogy a mesterséges intelligencia és a robotok a világa a rossz, aztán kiderül: igazából a robotok csak szabadságot akarnak és együtt éni az emberekkel. Na ezen a ponton már bele is futunk az első zagyvaságba, mert a mesterséges intelligencia - bár arról akarnak meggyőzni bennünket, hogy fenyegeti a világot - valójában fel sem bukkan a filmben.

Csak jóravaló robotok vannak, akik között nincs egységes irányítás és inkább áldozatok csupán. A központi karakter Joshua (John David Washington) az emberi hadseregnek dolgozik, de beleszeret egy nőbe, aki a robotokat segíti. Az emberek hadserege lesújt és a nő meghal. Joshua visszavonul, elege lesz a harcból.

Zagyvaság látványos kivitelben

Aztán a hadsereg felkeresi és újra harcba hívja. Joshua megy is és első bevetésén megismer egy kisfiút, akit megkedvel, noha robot a gyerek. Később kiderül: a fiú valójába félig emberi és az ő fia. Újabb zagyvaság, amit tetéznek az olyan vad dolgok, mint dohányzó robotok, idős arcú droidok, akik öregember módjára viselkednek és sorolhatnám. A filmben az összes bemutatott robot emberszerű, annak dacára, hogy gépek. A néző nem tud azonosulni egyik szereplővel sem, nincsenek jók és rosszak, mert egyik tábor sem azonosítható. Az Alkotó látványos film, de közben oltári ökörség is sajnos. Hiányzik belőle az átgondoltság és az értelem. Nálam 20% -ot ér. Azoknak való, akiknek nem számít a tartalom csak a látvány.

61 Az Alkotó  (2023)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

14