Közösség

Vélemény:

 

84 A lány a maszk mögött

(2023)

Izgalmas, új K-dráma

 
szemtelen   2023.08.27 17:48
0

Gyilkosság, titkos személyazonosság és plasztikai sebészeti történetek alkotják „A lány a maszk mögött” című izgalmas új koreai thrillersorozatot. Maga a történet rengeteg fordulatot kínál, ámbár az első részen még nehezen verekedtem át magam. Egy melodramatikus nőről szól, aki szenved attól, hogy sok más szereplő szavaival élve mennyire csúnya, a külső megjelenése (valamint édesanyja és társai zaklató megjegyzései) már egészen kicsi korától keserítik az életét. Softcore szexmunkát vállal, hogy online élje ki fantáziáját, táncol és flörtöl férfiakkal élő közvetítéseken.
A történet remekül megírt és rendezett, nem egy klasszikus gyilkossági nyomozás. Hét epizódja egy átfogó rejtvény szétválasztott darabjaként jelenik meg, különböző szereplők szemével látjuk az eseményeket. Ahogy tökéletes dinamikával folynak az események, egyre jobban láthatóvá válik a film belső értéke – egy késéles szatíra a nők áruvá válásáról, a nők értékéről, akik tárgyként tekintenek rájuk, és az őrületről, amit ez okoz.
A sorozat második fele megpróbálja kiváltani a döbbenetet és ez erőlködésbe torkollik, némileg csalódott sóhajokkal. A történet félbemaradt bosszúvágyó cselekménye már keveset foglalkozik a korábban felvetett kérdésekkel.