2022.06.04 14:28 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Őrültek háza.

The Murder Clinic / A gyilkos klinika.

La lama nel corpo / Penge a testben.

A rendező Elio Scadamaglia és érdekességképpen a forgatókönyvírók, név szerint Martino és Ernesto Gastaldi mint színészek is szerepelnek a mozifilmben.

Izgalmas, komor és sötét tónusú film, ami korát megelőzve erős horrorisztikus elemekkel bír. Szürreális, félelmetes és mégis lebilincselő mozi.

De nézzük, mi a történet, mit láthatunk a képernyőn.

Mary (Barbara Wilson) éppen egy új munkahelyre tart. Egy elmegyógyintézetnek lesz az új ápolónője, aki dr. Vance (William Berger) csapatába fog tartozni. A másik orvosnő, dr. Sheena (Harriet White Medin) és még két nővér, plusz egy ezermester, Ivan (Germano Longo).

A betegek is nagyon furcsák, sajnos már az első éjjelen tragédia történik, ami miatt a klinika élete felbolydul. Az egyik beteget, aki ráadásul néma, megöli egy borotvapengével felfegyverkezett, fekete ruhás alak.

Nemsokára ismét rettegés lesz úrrá a betegeken, hiszen betörnek a birtokra. Walter, a klinika egyik vezetője üldözőbe veszi az alkot, ám az az egyik sötét folyosón eltűnik. Dr. Shenna és dr. Vance eközben arra gyanakodnak, hogy a néma lányt a sógornője, Laura ölte meg, akinek az arca eltorzult, mikor beleesett egy építkezésen a mészbe, és ennek hatására az elméjében is torzulás lépett fel.

A két orvos a lány haláláról nem szól a rendőrségnek, inkább úgy gondolják, elássák az erdőben a holttestet, úgysem keresi senki. De az erdőben arra lesznek figyelmesek, hogy egy gonosz falusi asszony, Gisele De Branton (Francoise Prévost) éppen megöli az öreg kocsisát és otthagyja az erdőben a holttestet.

Majd Gisele megzsarolja az orvost, beköltözik a klinikára, elcsábítja az orvost és Ivant is. De Gisele-t megtámadja egy skizofrén fiú, Fred (Massimo Righi), de túléli a támadást.

A fekete ruhás gyilkos "rendet tesz", és megöli borotvával a gonosz nőt, és még aznap éjjel Fredet is.

Mindenki retteg, nem mernek mozdulni és nem is merik elhagyni az elmegyógyintézetet, mert nem tudják, hogy hol bujkálhat a borotvás gyilkos. De miért öl, mi az indíték, senki nem tudja.

Vagy mégis?

Mary-t is megtámadják a következő éjjelen, pont amikor szeretkezik dr.Vance-szel, de túléli a gyilkossági kísérletet. Laura, dr. Vance feleségének a nővére elmondja nekik, hogy látta a gyilkos arcát, aki viszont nem más, mint dr. Vance felesége, Lizabeth (Mary Young), akinek már régen megbomlott az agya.

Összefognak, és elkezdik keresni a beteg asszonyt. Lizabeth még megöli az asszonyt, majd más megoldást nem látva, kiveti magát a tetőtéri ablakon és szörnyet hal.

Nagy vonalakban ennyi a sztori. Számomra egy korai kis misztikus horrornak felel meg. Mind képi világában, mind kivitelezésében.

Francesco De Masi zenéjére pörögnek a képkockák és a stáb sminkese, Massimo Giustini is kitett magáért.

Jó film, a megnézése javasolt.

Kedvenc fotelem és egy kis párolt karfiol.

Finom és jeges zöld teával pont összeillő.

1