Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla


(A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla)

Tartalom

A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést.
A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően 2016 októberében került a mozikba Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanksszel a főszerepben.  A történet szorosan kapcsolódik azokhoz a misztikus rajzokhoz, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának. (Pannonia Entertainment)
(hp)
 
2017. 02. 12. 11:58 

Nagyon vártam már ezt a filmet, fantasztikus a témája és ismerve a sorozat előző darabjait, valami fantasztikus utazásra készültem. Sajnos tévedtem, és nagyon csalódottan jöttem ki a moziból. Attól tartok, hogy a siker a készítők fejébe szállt, ennek köszönhetően felületes és ismétlésekkel teli filmet kaptunk eredményül.
A legnagyobb gond a filmmel, hogy elhúzza az orrunk előtt a mézesmadzagot. Digitalizálták a Pokol keresztmetszetét, mégpedig olyan minőségbe, hogy nagyítható, így napvilágra kerültek olyan részletek, amiről eddig nem is tudtunk. És mégis mondhatni csak végig futunk a festményen. Majd beszélnek a további 91 illusztrációról, amiből, ha 6- ot megmutatnak sokat mondok.
Belevittek egy teljesen lényegtelen szállat, amely mondhatni darabokra szaggatta az egész filmet, még pedig azt, amikor az utcán embereket kérdeztek meg, hogy mit gondolnak a pokolról, hogyan képzelik el. Számomra ez teljesen lényegtelen volt, és sokszor dühítő.
Amit láttunk az fantasztikus volt, és még így is képes volt átadni sok új információt, de a lehetőségekhez képest mondhatni csak egy törtrészét.
Remélem a sorozat következő darabjaival, már megfontoltabban járnak el, és egy precízebb, kimerítőbb filmet kapunk, mert ha nem sajnos leáldozóban van a sorozat csillaga.

 
2017. 02. 18. 22:23 

Nekem tetszett! Rengeteg új információt megtudtam Botticelliről, és egy teljesen új perspektívából látom az ő munkásságát. Mindenkinek ajánlani tudom, remélem még sok résszel örvendeztetnek meg a készítők

 
2017. 02. 17. 14:24 

Érdekes volt, de számomra keveset mutatott meg a többi illusztrációból. A hangulata a megszokott volt, bár már vágynék egy kis változásra, így a 7. rész után. A történet sajnos laposabb mint az eddigieknek, de most legalább több időnk van az egyes képeket végignézni, mivel lassabb a kamera mozgás.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.