Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Egy tökéletes nap


(A Perfect Day)
Egy tökéletes nap

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az Egy tökéletes nap című film valahol a Balkánon játszódik, ahol éppen háború dúl. Egy nemzetközi segélyszervezet emberei igyekeznek segíteni a háború révén sérült civileknek, míg a katonák hol nyerészkednek, hol szintén a polgárokon igyekeznek segíteni - most éppen egy holttestet igyekeznek kiemelni egy kútból, amit korábban azért dobtak a kútba, hogy megmérgezzék a lakosokat. A projekthez szükséges kötél, de még a hatósági engedélyek sem állnak rendelkezésükre, így Mambru, B, Sophie és B ex-barátnője útra kel, hogy az egyébként sem könnyű helyzetet a múltbéli sérelmek felemlegetésével még inkább megnehezítsék...

(erare)
 
2016. 09. 28. 13:12 

Ritkán találkozni olyan filmmel, mely, mint az "Egy tökéletes nap" képes játékosan, urambocsá viccesen, kellően könnyed groteszkséggel megfogni a háború értelmetlenségét és tragédiáját. Kicsi, egyszerű, említésre is alig méltónak tűnő filmnek tűnhet, de ne tévesszen meg senkit. Itt sokkal több van a mélyben, mint, amit elsőre sejtet. A múltból előtörő érzelmi-szerelmi szál viszont szerintem felesleges. Nem ad hozzá az összképhez. De ettől még ez egy remek film, fantasztikus színészekkel, utánozhatatlan balkáni ízzel.

 
2016. 05. 18. 02:31 

Furcsa kettősség van bennem, mert bár tetszett a film, e mellett azt érzem, hogy a nagyon is felejthető volt. Arra az időre ugyan lekötött, és jól is szórakoztam, de így nem tudom magasra értékelni.

 
2016. 10. 18. 12:45 

Nem semmi, hogy egy ilyen egyszerű történetből, és nem túl humoros környezetből, egy ennyire szórakoztató filmet összehoztak. Teljesen elrugaszkodik a nagyvárosi élettől és az amerikai kliséktől, egészen ritka látni a Balkáni (háborús) vidékeket a vásznon.
A maréknyi főszereplőknek mind megvan a maguk szerepe a történetben, és elég jól hozzák azt, szinte senki sem unszimpatikus, vagy fölösleges. A fekete humor végig a felszínen van, képesek egy elég mély drámai jelenetet elviccelni, váratlanul. Főleg Tim Robbins karaktere hozza a humort, jókor jött beszólásaival. Nincs benne unalmas jelenet, ha esetleg leülne, akkor pedig párbeszédek és a remekül választott filmzenék megmentik.
Elszórakoztam. Ha nem is fogom még egyszer elővenni a közeljövőben, de emlékezetes - nem mindennapi film volt.

Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Fernando León de Aranoa
Mélanie Thierry
Tim Robbins
Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Olga Kurylenko
Benicio del Toro
Tim Robbins
Benicio del Toro
Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Olga Kurylenko
Tim Robbins
Benicio del Toro
Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Benicio del Toro
Fedja Stukan
Tim Robbins
Fedja Stukan
Tim Robbins
Olga Kurylenko
 

A filmet Andalúziában (Spanyolország) forgatták.

(dulkap)
Movieaddicts: Egy tökéletes nap
Egy érdekes, lebilincselő film, amit már a koncepció okán is érdemes lehet megnézni.
Revizor: HA MINDEN KÖTÉL SZAKAD
Kedves, jó szándékú, de egyszer nézős mozi az Egy tökéletes nap a délszláv háború abszurditásáról és banalitásáról, egy központi metafora köré szőve. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
VOX: Egy tökéletes nap
Az Egy tökéletes nap beszél releváns és mély dolgokról szól, mégis feelgood mozi, amelynek elején beleülünk egy hintába, a dráma, humor, vagy épp az abszurd pedig időről időre lök rajtunk egyet


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.