A pajzán DeNiro megfosztotta DiCapriot a tróntól

A Nagyfater elszabadul az első helyen nyitott, A Visszatérő a második helyre csúszott vissza, míg a dobogó harmadik fokát az Alvin és a Mókusok 4 szerezte meg.

Véget ért A visszatérő három héten át tartó diadalmenete. A Robert De Niro és Zac Efron nevével fémjelzett vígjáték, a Nagyfater elszabadul 88 ezer nézőjével már a premierhétvégén 120 millió forintot kaszált. Leonardo DiCaprio Oscar-várományos filmje ezen a hétvégén 25 ezer nézőt érdekelt, de továbbra is jól tartja magát a meglehetősen negatív kritikai fogadtatásban részesült Alvin és a mókusok - A mókás menet, mely megőrizte dobogós helyét.

Ami a premierfilmeket illeti, a már említett vígjátékon kívül egyedül az Eddie Redmayne nevével fémjelzett Oscar-esélyes életrajzi dráma, A dán lány fért fel a legnézettebb hétvégi filmek toplistájára. A produkció a maga 8 ezer nézőjével a nyolcadik helyen zárt. Ellenben olyan kiváló produkcióknak nem jutott hely, mint a 21 moziban vetített 4 Oscarra jelölt A szoba, vagy a Tim Robbins és Benicio del Toro főszereplésével készült, az Egy tökéletes napChris Pine-nak sem volt szerencséje a hazai mozikban, ugyanis új filmje, a Viharlovagok csak 2000 nézőt érdekelt. Ehhez képest kimondottan jól szerepelt a Kenneth Branagh Theatre Company - Shakespeare: Téli rege című színházi felvétel, mely hat moziban 1100 nézővel büszkélkedhet. A Menla hagyatékaSzeleburdi svéd család kirándul - Majdnem Milliomosok és a Breki, a békakirályfi című filmekről nem érkeztek adatok.

34 (!) héttel a premierjét követően továbbra is előkelő helyen szerepelt a Saul fia, melynek össznézőszáma már meghaladja a 137 ezret.

A tengerentúlon magabiztosan nyitott az élen a kiváló kritikákat kapó Kung Fu Panda 3. A hamarosan nálunk is debütáló animációs film 41 milliót kaszált. Közvetlenül A Visszatérő és a Star Wars - Az ébredő Erő után a negyedik helyet szerezte meg a nálunk megbukott Disney-dráma, a Viharlovagok.

A teljes bevételi listát itt találjátok!