72% 58 szavazat
Rémséges rémmesék

Rémséges rémmesék

A Tale Dark & Grimm
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
24
Szereplők (24)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Viktor  

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

FILMINFÓ

Jancsi és Juliska kilépnek saját történetükből, és ellátogatnak nyolc klasszikus Grimm mesébe és olyan történetekbe, amelyeket a Grimmek inspiráltak.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Adam Gidwitz
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 2021.10.08. | Netflix (2021.10.08.)
 
2022.03.31 Ms. Akárki

legújabb vélemény

Jancsi és Juliska egy kicsit másképp

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Remek szórakozás volt felnőtt fejjel, de szerintem tiniknek is remek kikapcsolódást nyújthat. Nagyon tetszett a három varjú mesélő, akik előrébb lendítették a történet folyását, ha egy kicsit is belassult volna. Remek Grimm feldolgozás ez véleményem szerint. Pont annyira változtattak rajta, amennyire érdemes, hogy izgalmas kalandot kaphassunk Jancsi és Juliska új szülőkeresésével. Mondjuk az eleje elég durván indult, de hát egy jó grimmtől mást nem is várhatnánk. A szülők levágták Jancsi és Juliska fejét, és utána az apjuk visszavarrta egy varázscérnával. Erős nyitány, de később nagyon jól és érdekesen megtudhatjuk, hogy mi miatt kényszerültek erre a királyi szülők. Jancsi és Juliska ahogy kóborolnak a királyságban, és saját boldogságukat kajtatják, komoly jellemfejlődésen mennek át az évek során. Meglepően mély mondanivalója van ennek a sorozatnak ahhoz képest, hogy mese. Nagyon remek humorral is bír, ami miatt volt szerintem a Netflixnek az egyik legtöbbet nézett sorozata hetekig. Az animáció is meglepően szép, érdekesek a stíluskeverések egy-egy jelenetnél, amikor akár rajzoltba is átváltunk.

1
 
2022.03.23 Török389133

Az első pár rész még egész jó volt, de utána már elég unalmas lett.

0
 
2021.10.08 Viktor

Meglepően jó minőségi, érdekfeszítő történettel és emlékezetes karakterekkel. Csak ajánlani tudom.

1
 
2021.10.24 Spidey

Rémségesen jól kifacsart Grimm mese. Tipikus példája, hogy egy klasszikus mesével nem szabad kesztyűs kézzel bánni. Ha már hozzányúlnak, akkor tegyen is hozzá a cselekményekhez valami pluszt. Bár azért nem egy gyerekbarát tartalom, pedig nagyon próbálkoztak a véresebb jeleneteken enyhíteni. Remek kis minisorozat.

0
 
2021.10.11

Nem is tudom mennyire vegyem gyerekbarátnak ezt a sorozatot, van néhány elég bizarr és érdekes sztori. Illetve felvet néhány olyan témát, amiket még nem akarok megbeszélni a gyerekeimmel.

0