83% 48 szavazat
Dankó Pista

Dankó Pista

Dankó Pista
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
12
Képek (12)
3
Videók (3)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Dankó Pista beleszeret Jáky Ilonkába, a szép, szőke úrilányba, ezért régi szerelme, Rózsi, a vad cigánylány megátkozza. Ilonka megszökik Pistával és összeházasodnak. Nehéz körülmények között élnek, de Pósa Lajos felkarolja a tehetséges fiatalembert. Pista szeretné visszaszerezni legendás hegedűjét, amely egy orosz herceg birtokába került, ezért oroszországi körútra megy. Itt találkozik Rózsival, aki időközben híres táncosnő lett, és most őt is a hatalmába keríti. Közben Pista megbetegszik, és hazatér meghalni. Utolsó óráiban csomag érkezik Rózsitól. A visszakapott hegedűvel eljátssza utolsó dalát.

Forgatókönyvíró: Bihari László, Kalmár László
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1957.06.20.
 
2017.09.13 Deku

legújabb vélemény

Többre számoltam amikor ezt a filmet meg akartam nézni. Úgy néz ki magasok voltak az elvárások amiket a filmmel szemben támasztottam viszont nem sikerült jóra így ez most kuka lett.

0
 
2015.11.23 Beniko

A régi magyar filmek közül az egyik kedvencem. Jávor Pál nagyon szerethetően és ugyanakkor kicsit szánhatóan alakítja Dankó Pistát. A nóták hangulata pedig semmihez sem hasonlítható.

0
 
2016.03.09 Bulki

Dankó Pista története számomra mindig nagyon szomorú. Gyerekkoromtól fogva, ha látom mindig könnyezek a végén kicsit, pedig nem vagyok egy bőgőmasina típus...

0
 
2016.08.06 OrSi

Bizony bizony, megható történet, és milyen erős töltetük van azoknak a régi filmkockáknak.

0
 

Daltársulatával Oroszországba is eljutott. Egy anekdota szerint a cári udvarban adott koncertjükkel olyan sikert arattak, hogy az előadás után Miklós cár odament Dankóhoz, és elismerésül, annak ujjára húzta legszebb briliáns gyűrűjét. A többi vendég is követte őt ebben, s a zenész mindegyik ujjára került gyűrű, aki ekkor felsóhajtva azt mondta: "Drága jó Istenem! Miért adtál nekünk csak tíz ujjat?!"Szerző: KaTuS55

#1