Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Frantz


(Frantz)
Frantz

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is. (Forgalmazó: Vertigo Media KFT)

(ps)
 
2017. 04. 17. 22:11 

Második olyan Ozon-film amelyik tetszett, bár nem annyira, mint a „Házban”. A napokban olvasott remek francia regény (Pierre Lemaitre: Viszontlátásra odafönt) idejében játszódik, mielőtt még a beígért filmes változatot látni lehetne, kellett egy kis képi megjelenítés a kor hangulatáról. Ernst Lubitsch 1932-es „Broken Lullaby” című filmjének újrafeldolgozása. Számomra a legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor az idős Hoffmeister a volt baráti körében összefoglalva a tényeket, lényeglátóan elemezte a háború totális értelmetlenségét. Nagyon érdekes megoldás volt a fekete-fehér és a színes felvételek váltakozása, fontos dramaturgiai szerepük volt. A casting kitűnően sikerült, Adrien szerepében Pierre Niney tökéletesen megfelelt a játszott karakternek. A befejezés halványan utalt Anna (Paula Beer szenzibilis alakítása) sorsának jobbrafordulására.

 
Vuk
2017. 05. 19. 01:46 

François Ozon egy olyan rendező, akinek érdemes odafigyelni a munkásságára, bár elég változó a színvonal, amit szállítani tud. Ez a filmje mindenképp a jobbak közé tartozik, ha nem a legjobb, a kiváló alakítások, a remek fényképezés és a finoman adagolt dráma nagyon érdekes elegyet alkot. Remek film, az európai drámák kedvelőinek kihagyhatatlan.

 

François Ozon rendező rendkívül elismerő hangon szólt a film egyik főszerepét játszó Paula Beerről. "Mindössze húsz éves volt, de a játéka nagyon érett volt. Egyszerre tudta közvetíteni egy fiatal lány ártatlanságát és egy érett nő erejét."

(hp)
 

François Ozon elmondása szerint azért forgatta 16. egész estés filmjét fekete-fehérben, ugyanis a kort, melyben a történet játszódik a korabeli fotókról mi is csak fekete-fehérben ismerjük. Úgy véli, ez az ábrázolásmód hozzájárul a film hitelességéhez.

(hp)
 

A filmet 2015-ben a következő helyszíneken forgatták: Quedlinburg , Wernigerode, Görlitz, Eymoutiers (Franciaország).

(hp)
Smoking Barrels: Frantz
Francois Ozon filmjét tehát elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik az antikvitások mívességét, kevés izgalmat, de korszakokon átívelő állandóságot nyújtó letisztultságukat és a keveset vállaló, de a saját magukkal szemben támasztott elvárásoknak maximálisan megfelelő produkciókat. 7/10
VOX.hu - Frantz
A francia film fenegyereke, François Ozon legújabb filmje teljesen felforgatja a rendező eddigi életművét. 85/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.