78% 48 szavazat
Géniusz, az alkimista

Géniusz, az alkimista

Géniusz, az alkimista
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
10
Szereplők (10)
Képek
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
1
Fórum (1)

FILMINFÓ

Brunner Károly, író váratlanul meghal egy színdarab főpróbáján. Halála ügyében pedig nem más, mint fia, Péter kezd el nyomozni, aki lassanként rájön, hogy talán nem is ismerte igazán apját.

(csd)

Rendező: Soós Péter
Forgatókönyvíró: Fonyódi Tibor
Ország: Magyarország
Premier: 2008.11.30.

Sorozat áttekintés

 
2023.06.22 Emmersson

legújabb vélemény

Géniusz és a Bölcsek köve

Mindenki a Dan Brown által írt A Da Vinci-kódhoz méri ezt a történetet, hogy ez egy gyenge koppintás. Ez több dolog miatt felesleges és talán tévedés is. Bár a felütés nagyon hasonlít – egy ember meggyilkolása és az általa hagyott nyom –, mégsem olya... Teljes kritika

1
 
2022.09.08 Robinson76

Az alkimista Géniusz

A sorozatot a magyar Da Vinci-kódként is emlegetik, és nem véletlenül! A misztikus krimi egyik célja, hogy Pécset, mint Európa egyik kulturális fővárosát bemutassa. Másik célja pedig, hogy szórakoztasson, és ez tökéletesen sikerült is neki. Pécsiként természetesen elfogult vagyok, de nagyon jó látni szülővárosomat, mint helyszínt, ebben a remek, misztikummal átszőtt krimisorozatban. Szerintem maga a Pécs városához és szülötteihez kötődő háttértörténet is szuper, a színészek is rendben vannak, így lokálpatriótaként nem is adhatok más pontszámot, mint csillagos ötöst!

1
 
2016.08.26 dosty

Az az igazság, hogy Alföldi karaktere nekem nagyon nem jött be. Rettenetesen egyhangú volt és lapos. Stohl is igazából egy szokásos, valamelyik korábbi szerepéből előhúzott figurát hozott, amiért nagy kár.

1
 
2016.10.23 WaldyxMan

Összességében nagyon is izgalmas volt, csak épp túlságosan is a Da-Vinci kódra hajaz. Egyszóval nem valami eredeti a sztori, na meg ez az alkimista szál se igazán jött be nekem. Na, de ez csak az én véleményem.

0
 
2017.09.28 fofoka

Érdekes történet, klassz színészekkel.

0