60% 29 szavazat
Egykor híres voltam

Egykor híres voltam

I Used to be Famous
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
25
Szereplők (25)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Vince, egy kétségbeesett, egykori popsztár története, aki a visszatérésről álmodik. Egy rögtönzött jam session az autista fiatal dobossal, Stevie-vel váratlan barátságot indít el a két meg nem értett zenész… Több


Rendező: Eddie Sternberg
Forgatókönyvíró: Eddie Sternberg, Zak Klein
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2022.09.16. | Netflix (2022.09.16.)

Hol nézheted

Ed Skrein
Stanley Morgan
Leo Long
Ed Skrein

KULCSSZAVAK

 
2024.02.05 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

8/10 – pozitív, lélekmelengető

Na hát ha a Netflix így folytatja, senki nem mossa le róluk, hogy tudnak ők jó filmeket is szállítani. Ez egy remekül nézhető, maga után jó érzést hagyó darab. A kiöregedett nyálas fiúzenekar frontembere 20 évvel a zenekar széthullása után sz*póágon van, és az útját próbálja megtalálni, sikertelenül. Aztán találkozik a fura gyerekkel, akivel nagy párost alkotnak. Egykor híres srácnak volt egy öccse, de már nincs sajnos. Aki figyel, ezzel a szomorú körülménnyel kapcsolatban fel fog fedezni egy transzcendens szálat, de nem az a lényeg, hanem az csak egy bónusz, meg különben se kell túlgondolni. Egykor híres srác, fura gyerek, fura gyerek anyuja és egykor híres másik srác egyaránt cipel némi lelki terhet, de a film ezekbe nem ránt bele mélyen, és a végén még happy endet is kapunk. A néző végig a komfortzónáján belül marad, a rendező kíméletes, nem inzultál minket. Leo Long, aki a fura gyereket játssza, és a stáblistán neki kellene a második helyen állnia, igencsak nagyszerűen alakít, nagy tehetség. Ja, még valami: az egykor híres srác, ahogy az ujjaimon kiszámoltam, a 2000-es évek elején volt híres, de a hangzás, amit szállít így a visszatérni vágyó idősebb korában, már inkább az 1980-as évekből való, és nekem nagyon bejön. Éljenek a 80-as évek, egy időben divat volt azt gondolni, hogy azok sz*r idők voltak, de közben micsoda zenék, micsoda zenekarok ömlöttek ránk, egyfajta aranykor volt. A film megtekintése minden korosztály számára ajánlott.

0
 
2023.03.11 Török389133

Érdekes és jó a történet, bár meglepetés nincs benne, de olyan egyszerű, emberközeli, nincs az a hollywoodi érzése az embernek. Vannak benne kicsit unalmas részek is, de egyszer megéri megnézni.

0
 
2023.06.24 Tibor397141

Egy emberközpontú történet, ezért a magas pontszám. Jó volt a zene fejlődésének követése is, hogy lesz egy egyszerű dallamból a végleges verzió.

0
 
2022.09.16 Sanyi

Ha valakit igazán meghatnak a szellemi betegségekkel küzdők történetei, akik ki akarnak törni a sztereotípiákból, akkor annál ez a film betalál. Filmelméleti szempontból nem valami jó.

0
Atlanta
2016
Hol nézheted: Disney+
Ídolo
2022
Hol nézheted: Netflix
Mariachik
2023
Hol nézheted: HBO Max
Királynők
2021
Hol nézheted: Disney+
Girls5Eva
2021
Hol nézheted: Netflix
Vad ritmus
2022
Hol nézheted: Netflix