61% 39 szavazat
Keresztesek

Keresztesek

Krzyzacy
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
8
Képek (8)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Hazánkban is nagy siker volt a látványos, kalandos, romantikus-történelmi film, mely a Nobel-díjas Sienkiewicz regényéből készült, s a lengyel nép és a német lovagrendek harcáról szól. Összecsapásuk a 15. században érte el tetőpontját, amikor a békeszerető Jagello végső leszámoló csatára kényszerült a keresztes lovagokkal. Jurand lengyel lovagtól félnek a falvakat lerohanó keresztesek, és úgy állnak bosszút rajta, hogy megölik a feleségét. Egyetlen leánya, Danusia, Mazovia hercegnő udvarában nevelkedik. Egy fiatal nemes, Zbyszko megfogadja, hogy bosszút áll a kereszteseken. Szerencsétlen akciója miatt halálra ítélik, a kivégzéstől Danusia menti meg.

Ország: Lengyelország
Premier (HU): 1961.12.07.
 
2017.06.18 grufa

legújabb vélemény

Gyerekként én egyszerűen imádtam ezt a filmet, szerintem elképesztően izgalmas még ma is. Talán a dramaturgia kíván némi javítást maga után, de ettől függetlenül egy nagyon is jó alkotás, amit bármikor meg lehet nézni, csakis ajánlani tudok.

0
 
2017.01.11 hansi13

Az alakítások egy kicsit teátrálisra sikeredtek, de ettől függetlenül szerintem még így is egy monumentális film. Nagyon precízen a helyén van minden, és bár a cselekménye egy kissé lassú, mégis nagyon kalandos tud maradni végig.

0