60% 30 szavazat
Montanai történet

Montanai történet

Montana Story
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
2
Képek (2)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Egy testvérpár hazatér a családi farmra, ahol egykor gyermekkorukat töltötték, ám örökségük mellett a keserű múlttal is szembesülniük kell.

(csd)

Forgatókönyvíró: Scott McGehee, David Siegel, Mike Spreter
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2021.09.11. | Telekom TVGO (2022.09.13.) | HBO Max (2023.06.02.)

Hol nézheted

 
2024.02.11 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

10/10 – Erős történet

Erin és Cal féltestvérek, de az élet elsodorta őket egymástól. Az apjuk kómában van, hozzá érkeznek haza mindketten, de nem is számítanak egymásra. Egész pontosan Cal nem számít Erinre, nem véletlenül. Nem tudjuk még, hogy miért, csak érezzük, hogy a mélyben nagy feszültség lappang. Az eleinte hébe-hóba történő célzásokból azt hihetjük, hogy az apa simán egy bántalmazó f.szkalap volt, de ez még nem a teljes kép. A házban van egy kenyai betegápoló, aki egyfajta mediátorként működik a tapintható feszültségek közepette. Aztán megtudjuk mi is, hogy mi a baj, és onnan nagyon gyorsan érkezik a megoldás is, mely ha gyógyulást nem is hozhat, de némi jóvátételt, lelki enyhülést nyújt. A tempó lassúnak tűnhet, de lelki síkon annyi minden zajlik, amitől mégis nagyon ki van töltve a játékidő, végig feszülten figyeltem. A forgatókönyv és a rendezés egyaránt fantasztikus. Aki nem nagyon tud lelki szintre lemenni, annak ott van Montana elképesztő vidéke, legeltetheti rajta a szemét. De inkább azoknak ajánlom, akik szívesen foglalkoznak lelki/érzelmi témákkal.

0
 
2023.06.05 Csaba

A dráma inkább az emberi kapcsolatokra, érzelmekre, belső folyamatokra fókuszál. Manapság ritkák az ilyen jellegű filmek, szóval engem megvett kilóra egyből.

0