Játssz egy HTC Desire 620-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A dán lány


(The Danish Girl)

Tartalom

A dán lány filmtartalom:

Egy film a dán festőről, Einar Wegenerről és kaliforniai születésű feleségéről. Mit teszel, amikor az ember, akit szeretsz, változásra vágyik? - teszi fel a kérdést az alkotás. A történet egy egyszerű kéréssel kezdődik. Wegener felesége, aki szintén festő, megkéri férjét, hogy női cipőt és harisnyát húzzon pár perc erejéig, mivel a modellje lemondta a találkozót, és szeretné befejezni a festményét. A férfi rábólint a dologra, melyet követően kezdetét veszi a huszadik század egyik legszokatlanabb, legszenvedélyessebb szerelmi története.

(hp)
2016. 01. 24. 11:46 

Sajnos ez most nekem nagyon kevés lett. Elég nagy elvárásokkal indultam neki a filmnek, hiszen kellőképp nagy fenekét kerítettek a beharangozásának, ehhez képest szinte semmi nem volt. Azon túl, hogy Eddie Redmayer bebizonyította, hogy nagyon szép vagy inkább különleges nő válhatna belőle, sajnos mást nem nagyon sikerült bebizonyítania. Mindazok ellenére, hogy a történet rá épült, Alicia Vikandernek sikerült lejátszania a képernyőről.
Sajnos a tény, hogy a film igaz történeten alapszik még nem teszi azt felépítetté. Még véletlenül sem tudtam a főszereplővel azonosulni, ami nem csak az alakításnak volt betudható, hanem a történet és a magyarázatok hiányosságának. Nem tudtuk meg igazán, hogy Lili mit érez valójában, miért csak a felnőttként jött rá, hogy ő valójában egy nő, amikor tudomásom szerint ezt már gyerekkorban érzi az ember és egyáltalán. Ebből nem lesz most Oscar szerintem.

2016. 06. 12. 10:16 

Nem tudok releváns véleményt nyilvánítani jelen alkotásunkról, hiszen nagyon ritkán ülök le ilyen jellegű filmek elé - ebből következik, hogy nem nagyon értek hozzájuk. Most viszont megtörtént és írok is róla néhány sort. A film önmagába véve egy rendkívül megható, lélektani szempontból felkavaró, drámai alkotás, amely egy férfi testbe zárt nő életének egy szakaszát tárja elénk. Nyilvánvalóan témájánál fogva a készítők sem számoltak azzal, hogy ez közönségfilm lesz és kasszákat fog robbantani, ettől függetlenül ajánlatos a megnézése. Elfogadásról, barátságról, szeretetről, toleranciáról, empátiáról szól. Ment a négy csillag!

2016. 06. 04. 14:52 

Redmayne megint belenyúlt a dolgok közepébe, és az átváltozás, amit prezentált, egészen lenyűgöző színészi teljesítmény. Filmként nekem kevésbé működött, de simán jár rá a 4-es!

 

Különutas politikát folytat Egyiptom, legalábbis ami A dán lány című, 4 Oscarra jelölt filmet illeti. Az arab országban ugyanis bemutatták a produkciót a multiplexek, miközben Katarban visszavonták a mozikból, öt másik iszlám országban pedig (Egyesült Arab Emirátusok, Jordánia, Oman, Bahrein, Kuvait) a szigorú vallási cenzúra eleve betiltotta a vetítését. (UIP)

(hp)
 

A dán lány Eddie Redmayne és Tom Hooper harmadik közös filmje (Elizabeth, A nyomorultak).

(hp)
 

A film 186 jelenetét 44 napig forgatták a világ négy országában. A stáb a feszített munkatempó miatt még vasárnaponként is dolgozott.

(hp)
Cinestar: A dán lány
Hooper műve olyan, mint Wegener tájképei: finom ecsetvonásokkal próbál rekonstruálni egy emléket, ami ha nem is fedi a valóság minden szeletét, mégis rendkívül megkapó.
Smoking Barrels: A dán lány
A dán lány langyos és közhelyes, és néhány végtelenül emberi pillanatától sem lesz egy átütő erejű mű.
Movieaddicts: Az légy, aki vagy!
Akit a téma nem is vonz annyira, annak is érdemes egy próbát tenni az alkotással, ha más miatt nem, akkor a lenyűgöző színészi alakítások miatt, mert ritkán látni színészpárost akik ennyire jól együtt tudnak működni a vásznon.
A dán lány - Előzetes (magyar nyelven) A dán lány
A dán lány magyar szinkronos előzetes


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.