Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A dán lány


(The Danish Girl)

Tartalom

A dán lány filmtartalom:

Egy film a dán festőről, Einar Wegenerről és kaliforniai születésű feleségéről. Mit teszel, amikor az ember, akit szeretsz, változásra vágyik? - teszi fel a kérdést az alkotás. A történet egy egyszerű kéréssel kezdődik. Wegener felesége, aki szintén festő, megkéri férjét, hogy női cipőt és harisnyát húzzon pár perc erejéig, mivel a modellje lemondta a találkozót, és szeretné befejezni a festményét. A férfi rábólint a dologra, melyet követően kezdetét veszi a huszadik század egyik legszokatlanabb, legszenvedélyessebb szerelmi története.

(hg)
2016. 05. 03. 21:26 

Jó színészek, jó monológok! Ajánlom!

2016. 05. 03. 12:55 

Nem mindennapi a történet. Magával ragadó, egyedi és különleges hangulatú film, egyedülálló sztorival. Kissé elvont és érzelmileg is hatásos film. A szereplők profin alakítanak.

2016. 04. 21. 13:16 

Szokásos Tom Hooper Oscar-csali
Egyszer Alicia Vikander miatt meg lehet nézni, viszont ennyi erővel már inkább az Ex Machinát ajánlom.

Alicia Vikander

mint Gerda Wegener

Eddie Redmayne

mint Einar Wegener

Tusse Silberg

mint Older Woman

Adrian Schiller

mint Rasmussen

Amber Heard

mint Ulla

Emerald Fennell

mint Elsa

Henry Pettigrew

mint Niels

Claus Bue

mint Man at Window

Különutas politikát folytat Egyiptom, legalábbis ami A dán lány című, 4 Oscarra jelölt filmet illeti. Az arab országban ugyanis bemutatták a produkciót a multiplexek, miközben Katarban visszavonták a mozikból, öt másik iszlám országban pedig (Egyesült Arab Emirátusok, Jordánia, Oman, Bahrein, Kuvait) a szigorú vallási cenzúra eleve betiltotta a vetítését. (UIP)

(hg)

A dán lány Eddie Redmayne és Tom Hooper harmadik közös filmje (Elizabeth, A nyomorultak).

(hg)

A film 186 jelenetét 44 napig forgatták a világ négy országában. A stáb a feszített munkatempó miatt még vasárnaponként is dolgozott.

(hg)
Cinestar: A dán lány
Hooper műve olyan, mint Wegener tájképei: finom ecsetvonásokkal próbál rekonstruálni egy emléket, ami ha nem is fedi a valóság minden szeletét, mégis rendkívül megkapó.
Smoking Barrels: A dán lány
A dán lány langyos és közhelyes, és néhány végtelenül emberi pillanatától sem lesz egy átütő erejű mű.
Movieaddicts: Az légy, aki vagy!
Akit a téma nem is vonz annyira, annak is érdemes egy próbát tenni az alkotással, ha más miatt nem, akkor a lenyűgöző színészi alakítások miatt, mert ritkán látni színészpárost akik ennyire jól együtt tudnak működni a vásznon.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.