Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

ULTRA


(ULTRA)
ULTRA

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

A Spartathlon szintideje 36 óra, az Athéntól Spártáig hullámzó, és egy 1200 méter magas hegyet is meghódító futóverseny során 246 kilométert tesznek meg a célba érők. Egy ókori legendának állít emléket és Leonidász király szobra előtt ér véget ez az erőpróba, amely az egyik legnehezebb és legnagyobb presztízsű verseny a világon.

Simonyi eddig négyszer küzdötte le a távot. Az Ultra többi szereplőjével együtt – a fizikai verseny mellett – egy önismereti megmérettetésen vesz részt. Mindannyian magukkal és magukban is viaskodnak a futás alatt. Azon dolgoznak, hogy feldolgozzanak traumákat, vagy mélyebben megismerjék, elfogadják önmagukat. Megismerjük a versenyzők személyes motivációit a versenyen és azon túl, hogy miért indulnak el erre az extrém távolságra. A legnehezebb dolga Bélának, a kisvárosi pénzügyi kontrollernek van, aki már ötször próbálkozott sikertelenül – nevezését nem fogadják el a szervezők, így ő „Privát Spartathlont” fut: akkor indul el Athénból, amikor a többiek már megérkeztek Spártába. Vajon célba ér-e a hatodik próbálkozásra, kizárólag saját magára és a felesége segítségére támaszkodva?

Az Ultra izgalmas, őszinte és magával ragadó mozi. Szinte együtt dobban a szívünk a hétköznapok hőseivel, ismeretlenül is érezzük az erőt, amely tovább viszi őket még egy kicsit, vagy megállítja őket a cél előtt néhány kilométerrel. A legmodernebb technikákkal készült, rendkívül látványos drónfelvételekben gazdag film semmihez sem hasonlítható, különleges moziélmény. (Forgamazza: Mozinet)

(ps)
 
2017. 05. 30. 10:44 

Mint dokumentumfilm kevésbé érdekfeszítő alkotás, de szerintem ezt nem dokumentumfilmként kell kezelni, hanem sportfilmként. És én ennél jobb sportfilmet még nem láttam, ami ilyen közelségbe tudta volna nekem hozni ezeknek a sportembereknek az erőfeszítéseit. Az egyik futótól származó gondolat: "Azért futok, hogy megtudjam miért futok"

 
2017. 04. 30. 20:57 

Rendben van a film, bemutatja, amennyire ezt egy kényelmes fotelben ülő nézőnek át lehet adni, hogy milyen folyamatok mennek végbe emberfeletti erőfeszítést végrehajtó megszállottakban. Öröm nézni, ahogy hétköznapi emberek boldogok, mert megtalálják önmagukat.

 
2017. 08. 17. 22:42 

Még az HBO-n láttam egy-két hónapja, úgyhogy a mozis változatot most kihagytam, de az tény, hogy igen motiváló film lett, ami mellől jó érzéssel álltam fel. Nem vagyok a dokumentumfilmek nagy rajongója, de erre nem tudom rossz szót szólni.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.