Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Az univerzum története


(Voyage of Time)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Vajon hogyan született meg az univerzum, milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben, milyen jövő vár rá, hogyan ér majd egyszer véget a létezése? Többek között ezekre a kérdésekre próbál választ találni Az Univerzum története, amely szól tudományról, lélekről, születésről és halálról, a nagy kozmoszról és bolygónk rendszeréről is. Terrence Malick hihetetlenül látványos, filozófiai utazásra invitálja a nézőt a Föld múltjának, eredetének felfedezésére, miközben az emberiség jövőben betöltött szerepére is kíváncsi. A rendező szándéka szerint a film egyfajta tudományos kronológiája a Földnek, melyben a leglátványosabb változásoktól egészen a legapróbbakig megmutat mindent, mindezt lélegzetelállító, páratlanul lenyűgöző természeti felvételek segítségével.  (Vertigo Media)

(hp)
 
2017. 04. 03. 00:44 

Nagyon egyedi film, azt meg kell hagyni. Már amikor megláttam pár hónapja, hogy Terrence Malick doksija jön a magyar mozikba, már dörzsöltem a tenyerem, bár némileg többre számítottam, de végsősoron elégedett voltam azzal, amit a mozijegy áráért kaptam.

 
2017. 04. 02. 14:02 

Malick kicsit több kompromisszumot kötött, mint szokott, és furcsa mód épp egy dokumentumfilmmel teszi ezt... úgy értem, hogy ez a film nagyon keresi a néző kegyeit, de viszont ezt jól csinálja. Nem mondom, hogy nem láttunk már ilyet, de a maga műfajában tökéletesen élvezhető darab született.

 
2017. 04. 01. 16:33 

Nekem alapból bejönnek az ilyen stílusú dokumentumfilmek, Malick pedig Az őrület határán óta megkerülhetetlen nálam, így teljesen egyértelmű volt, hogy ezt a filmet nekem látnom kell. Szerencsére nem kellett csalódnom: lélegzetelállító.

 

A film egyik jelenetét, amikor az ausztrál őslakók a a sivatagban vadásznak, Terrence Malik még az 1970-es években rögzítette kamerára.

(BéBé)
 

A film fő tudományos tanácsadója Dr. Andrew Knoll, a Harvard Egyetem professzora, a NASA konzultánsa volt.

(BéBé)
 

Terrence Malik a film előkészítéseként elolvasta az elmúlt 40 év vezető tudósainak témába vágó műveit, valamint interjúkat is készített velük.

(BéBé)
Movieaddicts: Az univerzum története
A rajban úszó halak, vagy a tengerbe leszakadó láva képe tényleg belemarja magát az ember retinájába. Még arra is alkalmas, hogy eszünkbe jusson a természet nagysága, ereje és saját magunk halandósága. Ezen (és sok más) képsorok miatt fáj a szívem. Talán egyszer lesz alkalmam megnézni hang (és felirat) nélkül. Akkor majd a fejemben is szóhoz jutnak a gondolatok. 5/10
VOX.hu - Az univerzum története
Terrence Malick az életműve korai szakaszában készített, zseniális narratív művek után lassan teljesen eltolódott a keményvonalas líraiságba. 80/100
Revizor: ÍGY CSAK TERRENCE MALICK TUDJA SZERETNI A TEREMTŐT
Amőbák, dinoszauruszok és az ősember, bottal a kezében! Fajunk és világunk történetét végre nem egy sótlan földrajztanár vagy egy kappanhangú pap mondja végig, hanem a kortárs művészmozi legnevesebb remetéje, maga Terrence Malick. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.