2016.11.19 17:27 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Coco világa

A Coco és Igor nem egy átlagos életrajzi film (olyat már különben is kaptunk egyet Audrey Tautou főszereplésével), hiszen nem azt mutatja be hogyan vált egy szegény kislányból minden idők legsikeresebb diavtikonja, hanem az élettörténetnek csupán egyetlen rövid időszakára, egyetlen mozzanatára koncentrál, nevezetesen az Igor Stravinsky-vel folytatott nem mindennapi, de annál meghatározóbb viszonyra. A film lassan építkezik (mint ahogy a műfaja azt meg is követeli), ám ennek ellenére mégis van benne valami, ami nem hagyja unatkozni a nézőt. Legalábbis engem nem hagyott, s talán ez elsősorban a jó színészi játéknak köszönhető, hiszen a két főszereplő brillírozik a két különc zseni megformálása közben, akik épp az egyedi nézőpontjaik miatt találnak egymásra és épp amiatt kell a végén külön is válniuk, hiszen jól ismerjük a mondást a két dudásról egy csárdában. Ami a díszleteket és a fényképezést illeti, remekül visszaadja a film Chanel letisztult, elegáns és szimmetrikus világát.

A két művész közötti szenvedélyes erotikus jeleneteket pedig ugyanígy az ízlésesség jellemzi, ám a szenvedély rendkívüli módon fűti át őket. A zene nemcsak háttérzaj, hanem fontos funkciója van, ugyanis illusztrálja a karakterek lelkiállapotát, valamint a köztük lévő pillanatnyi viszonyt. Azt is nagyon díjazom, hogy betekintést nyerhettem hogyan született meg a mára szinte már státusz-szimbólummá magasodott Chanel N0 5-ös parfüm. Aki szeretne kicsit bepillantást nyerni Coco Chanel világába, s nincs gondja a lassabban kibontakozó történetekkel, annak nagyon is ajánlom megnézésre a filmet.

dráma | romantikus | zenés

A divat nagyasszonya, Coco Chanel 1913-ban, Párizsban a nézőtéren ül, amikor először bemutatják Igor Stravinsky Tavaszi áldozat című, nézőket megbotránkoztató balett... több»

0