2017.01.27 17:32 e-batta
0

Egyszernézős

Egyik utolsó filmje a nemrégiben elhunyt Om Purinak, és bár túl sok szerepe nincs a filmben (merthogy az ő megölése indítja el a lavinát), azért rendesen odateszi magát a nagy öreg. A film erősen reflektál az előzményfilmre, az 1990-es Ghayalra, többször is láthatunk jeleneteket belőle, megmagyarázva a jelenlegi állapotot, és képbe hozva azokat a nézőket, akik nem látták a filmet. Ajay Mehra kiszabadulva a börtönből egy tényfeltáró szervezetet hoz létre, amely egyetlen feladatot tűz ki maga elé, az igazság kiderítését. Tevékenysége oly sikeres, hogy rövid idő alatt hírnevet szerez magának és szervezetének is, de amikor mentora, a nyugalmazott rendőrtiszt hirtelen haláláról kiderül, hogy nem baleset, hanem annak álcázott gyilkosság, akkor olyan események láncolatát indítja el a nyomozásával, amelynek következményeit nem csak ő, de a körülötte élők is csúnyán megszenvedik.

Ráadásul erősen kísértik a régi emlékek, ennek filmen való megjelenítése viszont annyira gyerekesre sikerült, hogy komolyan fájt nézni. A sztori jó, jól is van felépítve, a szereplők zöme is tisztességesen helyt áll, az meg szabályosan megcsiklandozott, hogy Raj Bhansal habitusa mennyire hasonlít India leggazdagabb emberére Mukesh Ambanira (A hatalmas háza pedig egy az egyben Ambani palotájára, az Antiliára. Keressetek rá a neten, meg fogtok lepődni, állítólag a világ legdrágább magánkézben lévő lakóháza). Az üldözéses akciójelenetek, illetve ezek vegyítése a legmodernebb számítógépes követéssel tartja a lépést a legújabb trendekkel, csak nekem közben valahogy hiányérzetem támadt.

Egyszernézős

Kicsit úgy éreztem, hogy az egész túl öncélú. Egy ilyen magasságokba eljutó üzletember nem engedheti meg magának, hogy a fia csak úgy dühében megöljön valakit, majd a nyomok eltüntetésére egy fél államot hadrendbe állítson. Az ilyen kaliberű üzletemberek jóval kifinomultabbak ennél, úgyhogy erősen lehúzta nálam a film mondanivalóját. Persze van némi csavar is a filmben, adni kell az érzelmeknek, könnyes egymásra találás meg minden, de azért számomra csak egyszer nézős mozi lett.

akció | dráma

Mikor egy oknyomozó újságíró videofelvételt kap mentora meggyilkolásáról, úgy dönt, hogy kezébe veszi a dolgokat és leszámol a felelősökkel. több»

0