2018.05.16 12:10 szoljhozzam Olvasottság: <100x
1

Érzelmekben nincs hiány

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
A történet számomra nem volt ismeretlen, mert korábban olvastam a könyvet, ami mély nyomokat hagyott bennem. Nagyon különleges az elbeszélésmódja. A képzelt világba való menekülés nem egyedi megoldás, de mégis nagyon érzelmesre és izgalmasra sikeredett a kivitelezés. A Liam Neeson által megformált szörny látványa elképesztő volt.

Ami lehet a gyermek lelkiismeretének kivetülése, az elkerülhetetlentől való menekülés egyik támasza vagy talán csak egy kiskamasz képzelete egy olyan út felé ami megnyugvást hozhat. Kényes téma halálról filmet készíteni. Általában nekem nem is szoktak bejönni, mert kicsit túlerőltetettek és túlontúl az emberi érzelmeket próbálják manipulálni. Ezt a filmet nagyon nehéz sírás vagy legalább is meghatódás nélkül végig nézni.

Érzelmekben nincs hiány

Nincs borzalmasabb annál, mint amikor egy ember elveszíti azt, akit szeret. Hogyan lehet felkészülni a legborzalmasabb dologra? Ráadásul egy elhúzódó folyamat még inkább felemészti az embert. Azzal kel és ébred, már ha el tud aludni az illető. A történetben ilyenkor jön a szörny/jó barát. Milyen érdekes, hogy két különböző magyar címmel is megtalálható a film és két teljesen ellentétes jelentéstartalommal. A főszereplő gyerek játéka sallangmentes volt, hitelesen hozta az édesanyja elvesztése előtt álló fiút. A maszkmestereket is dicséret illeti, a szépséges Felicity Jonesból egy ijesztő végstádiumú beteget csináltak. Az egész film az élet és a halál körforgásáról szól. A szörny által elmesélt történetek sem voltak hétköznapiak. Sokszor elképesztő befejezésük volt. Bennem leginkább az a történet maradt meg, ahol a királyfi újdonsült feleségével megszökik a mostohája elől, akit boszorkánysággal vádolnak. Ezt kihasználva a királyfi meggyilkolja az arát és a mostohára keni. Nem minden az, aminek látszik. Az sajnos természetes, hogy meghalunk, de az nem, hogy egy gyerek ilyen fiatalon lássa meghalni a szüleit. Édesanyja halála után még több démonnal kell megküzdenie a fiúnak. Érzelemben nem volt hiány, amikor a gyerek tört és zúzott teljesen valóságoznak hatott, nem egy felvétel kedvéért eljátszott tombolásnak. Azt egy kicsit elcsépeltnek tartottam, hogy az iskolában zaklatások áldozata volt a gyerek, de valójában ezektől is csak még erősebb lett. Furcsa volt, hogy a gyereket leszámítva senkinek sincs neve, mindeni csak anyu, apu, meg nagymama. érdekesség, hogy maga a történet eredeti írója sem élte meg a történet elkészülését, mert meghalt. A filmben várja az ember a csodát, az elképzelhetetlen, de ahogy az életben itt sincs máshogy. A beteg meg fog halni. Hatalmas űrt hagy maga után a film, kicsit mindenki elgondolkodik az életén és azon hogy merre is tart.

animáció | dráma | fantasy

J.A. Bayona ismét egy megindító és látványos filmet készített ezúttal Patrick Ness világsikerű regénye alapján, melyben egy fiatal fiú egy varázslatos szörny segítségével... több»

1