2015.11.02 08:05 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Well, Clarice - have the lambs stopped screaming?

Jonathan Demme krimi-thriller mesterműve fantasztikus színészek tolmácsolásában. Thomas Harris krimi író alkotta meg azt az ikonikus pszichopata, őrült, de közben megnyerően művelt és udvarias intelligens kannibál-gyilkost, akit Dr. Hannibal Lecternek ismerünk és amely név összefonódott Sir Anthony Hopkins színészzseni nevével. Négy regényt írt a Doktorról, bár a Hannibal ébredése felejtős, az alap trilógia a lényeges és azok filmváltozatai, A bárányok hallgatnak a középső epizód volt.

Az első részt, a Vörös sárkányt már 1986-ban megfilmesítette Michael Mann Manhunter címmel, de ott sem a rendezés, sem a színészek nem voltak olyan jók, nem volt ott egy Hopkins főleg. Demme fantasztikus munkát végzett, igazi pszicho-thrillert csinált, melyben a hatást nem a horroros túlzó ijesztgetéssel éri el, hanem a tökéletes karakterkidolgozásban, a lélek sötét bugyrainak feltárásával és az emberi perverzió brutális szemléltetésével és közben a történet gerincét a sorozatgyilkos utáni nyomozás adja. Ehhez kellettek a nagyszerű színészek. Jodie Foster nagyszerű volt a törtető, vidéki FBI növendék, Clarice Starling szerepében, méltó párja Hopkins, aki valami elképesztő erővel van a vásznon, minden mondata, nézése, allűrje nagyszerű, ja és összesen szerepel 20 percet.

Well, Clarice - have the lambs stopped screaming?

Már ezzel is filmtörténetet írt, hogy ilyen kevés szereplésért, főszereplői Oscarral jutalmazták, gratula. A mellékszereplők is nagyon jók, de Foster és Hopkins mellett elhomályosulnak, ők uralják a vásznat. Lenyűgöző és hátborzongató krimi ez, a sorozatgyilkosos filmek atyja, nagyszerű alakításokkal, kötelező darab. Bon Appétit!

dráma | krimi | thriller

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy... több»

0