2017.03.18 22:51 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Nagy csalódás ez a film

Csalódott vagyok. A jól hangzó vélemények láttán én valami tényleg jó képregény-fantasy filmre számítottam... Az előzetes is meggyőző volt, ehelyett a film 1/3-nál úgy láttam, hogy ezt nincs értelme tovább nézni, mert az ilyen tét nélküli, centire kiszámítható, eltúlzott karakter gesztusokkal operáló, elcsépelt koncepciójú filmekből én köszönöm szépen, nem kérek többet, mert már nem tudnak szórakoztatni. Nem kérek abból, hogy bármi történik a filmben, abból kiérződik a hamisság és a szájbarágás.

Viszont legalább egyetlen darab szimpatikus és azonosulható karakter sincs benne. Én tényleg, őszintén örülök neki, hogy hittel sok mindenre képes lehet az ember, de egyszerűen ez a film túl amerikai, túl egyszerű, túl kiszámítható, túl felületes ahhoz, hogy képes legyen erről hitelesen meggyőzni. Ez a film azt a rengetegszer lerágott sztorit vonultatja fel, hogy meghal az óember és megszületik az új ember. De mindez töredék annyi kreatív és drámai erőt tud felmutatni, mint pl.

Nagy csalódás ez a film

a Mátrix. Tényleg! Gyanúsan hasonlít ez a film a Mátrixra: A hitevesztett ember (Neo) elkezdi keresni a megváltást, eközben megtalálja őt a Trinity (ebben az esetben a köpenyes feka csávó), aztán miután Trinity felszedi a seggét, elviszi őt Morpheus-hoz, (ebben az esetben a főharcosnőhoz), és miután megmutatja neki, hogy milyen a "másik világ", olyan harcost farag belőle, aki nemhogy szétrúgja a rosszfiú(k) seggét, hanem egy idő után még nagyobb harcossá válik, mint maga a mestere. És milyen érdekes: A Mátrix-al való összehasonlítással kapcsolatban Trinity és Morpheus neme és bőrszíne itt felcserélődik. Így Trinity-ből, a fehér nőből lesz feka férfi és Morpheus-ból, a feka férfiből lesz fehér nő, de azért a kopaszság megmaradt, hogy még egyértelműbb legyen a jól bevált recept :) Úgy gondolom, hogy el kellett volna hagyni a fantasy réteget erről a koncepcióról és valami jóval szerényebb, jóval több eredeti ötlettel egy jóval kevésbé hatásvadász popkorn-kóla filmet készíteni, ami nélkül sokkal átélhetőbb, feszültebb és azonosulhatóbb lett volna. Nameg persze átadni valami másik kiadónak, mert az ilyen képregény stúdiók tele vannak pénzéhes, rosszízlésű emberekkel, akik szeretik kiszolgálni a tömeg igényeit, akik gondolkodás nélkül felhabzsolnak mindent, ami eléggé színes és szagos körítést kap.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a... több»

0