2019.05.12 20:43 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
0

Látványban gazdag, kevesebb filozófia, mely egy összecsapott befejezés eredménye...

Rengetegszer láttam már, és sok időbe telt, mire tényleg sikerült az érdemi részét megértenem és válaszokat kapnom. Számomra a Mátrix trilógia mindig is egyfajta csoda lesz, hiszen rengeteg mindent tanulhattunk belőle. Életünk miértjével foglalatoskodtak, valamint akciófilmnek – amibe elhintettek jó pár apróságot – sem volt utolsó. Mégsem írhatom le, hogy tökéletes lett volna, hiszen az első rész után, ami igencsak magasra tette a lécet, a második még egészen ütőképes kis akció sci-fi lett, de ez már nem mondható el a befejezésről.

Az tény, hogy egy óriási csatának lehettünk a szemtanúi, ami egészen elképesztő, látványban gazdag kimenetelű volt, ötletekkel teli, illetve egy káprázatos szférát generáltak az alkotók. Mégse lehettünk maradéktalanul elégedettek. A polipokkal és a fúrókkal, amik a gépek „fegyverei”, nagy csatát tudtak bemutatni a zioni dokkban, és ötletes volt az emberek fegyverarzenálja is, valamint voltak benne izgalmakkal teli jelenetsorok, melyek emeltek a film minőségi szintjén. De haladjunk szépen sorjában, és vegyük szemügyre a film filozófiai részét. Ugyebár az első részben a MI? kérdésre kerestük a választ, míg a másodikban a MIÉRT? kérdés volt az, amire a hangsúlyt fektették, a záróakkordban pedig a HOGYAN?-ra kellett megoldást keresnie főhősünknek. A Wachowski testvérek remekül kivitelezték az ötletüket, amit elképzeltek ennek függvényében, hogy mire képes egy ember, ha megérti a körülötte lévő világot, és persze, ha saját magát megismeri, képes lesz felülemelkedni kicsinyes önző gondolatain, és egy újabb szintre tud emelkedni. Ugyan a befejező rész már nem arról szólt, hogy válaszokat kapjunk a világunkra, és megismerjük az ember gondolkodásmenetét, de mégis, pár apró morzsát így is elhintettek, főleg a legvégén, miután békét kötött a gép és az ember, és helyre állt a rend. Neo és Smith csatája is kétes érzelmeket váltott ki belőlem, lebilincselő látvány volt, néhol meg úgy éreztem, hogy hiányzik valami, de a csattanója felülbírált mindent (Neo feláldozza magát ).

Látványban gazdag, kevesebb filozófia, mely egy összecsapott befejezés eredménye...

Csak azt sajnálom igazán, amilyen jól indult, úgy lett néhol összecsapott az egész, és egy gyors zárásnak éreztem a végét, amivel nem igazán tudtak mit kezdeni, de ez is csak az én véleményem, és ezeket leszámítva bármikor megnézem mindhárom részt.

akció | sci-fi

A történet elérkezett a végső összecsapáshoz. A Mátrix-trilógia befejező része az emberek és gépek elkeseredett háborújának záróakkordja. Zion katonái az önkéntes... több»

0