2019.10.31 02:09 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Véresebbnek véresebb, de, hogy nem jobb mint az elődje, az is biztos

Nem is olyan régen végignéztem újra a Warlock című fantasy-akció-horror mindhárom részét amolyan múltidézésként, hisz anno én is nagyon kedveltem (főleg az első részét). Sajnos vannak olyan filmek, amikre lehet azt mondani, hogy nem öregedtek jól (kultstátusz ide vagy oda), és nálam a Warlock pont ilyen volt. A másik gondom az volt az első résszel, hogy kicsivel több horrorelemet el tudtam volna benne viselni, és mondjuk kevesebb humort (de mindezen problémák mellett még mindig fogyasztható filmként gondolok az első részre).

Nos, 5 évvel az első rész bemutatása után (mint oly sok ehhez hasonló filmnél) a Warlocknak is megszületett a második része, amit már azért jóval könnyebben lehet a horror műfajába sorolni, viszont rengeteg mindenben elmarad az elődjéhez képest. De nézzük előbb a film pozitívumait! Az első és talán a legfontosabb, hogy a folytatásában is Julian Sands alakítja Warlockot, a boszorkánymestert, aki már az első részben is kimondottan jól alakított (és itt talán még jobban is), hisz sokkal több éj fekete humorral töltötték meg a karakterét, ami kimondottan jól állt neki. A pozitívumai közé sorolnám még azt is, hogy jó pár horrorisztikus jelenettel fűszerezték meg ezt a folytatást, bár az is igaz, hogy a film egy percre sem tud kimondottan félelmetes lenni, mint ahogy egy igazi horrorfilmtől elvárható lenne, de vérbő jelenetekben azért itt már nem fogunk hiányt szenvedni. Ez talán a film rendezőjének is köszönhető, hisz Anthony Hickox közvetlenül a Hellraiser III. - Pokol a Földön című filmje után készítette el a Warlock második részét, és számomra sok mindenben visszaköszön eme film a Hellraiser III.-ban látható véresebbik jelenetekben. Viszont sajnálatos módon a legtöbb pozitívuma ezekkel ki is merül, és innen már inkább csak a negatívumai ugranak be.

Véresebbnek véresebb, de, hogy nem jobb mint az elődje, az is biztos

Elsőként maga a történet. Finoman szólva sem lehet a forgatókönyvírói párosát (Kevin Rock és Sam Bernard) a jobb írók közé sorolni, elég csak, ha végiggörgetjük a munkásságukat. Teli vannak zs-kategóriás filmekkel, és ez sajnos a Warlock második részére is igaz, hogy igencsak a zs-kategóriába sorolható, elsősorban a története miatt. Az már csak hab azon a bizonyos tortán, hogy a története hemzseg a kisebb-nagyobb logikai hibák tömkelegétől. Aztán ott vannak a sok esetben már inkább kínosnak nevezhető technikai megoldásai, amik szerintem már 1993-ban, mikor a film készült, akkor is kimondottan B-ligásnak számítottak. Továbbá Julian Sands színészi alakításán kívül a további szereplők vagy harmatgyengék voltak, vagy egyszerűen kimondottan rosszak.

Tehát igencsak sok minden mondatja velem azt, hogy a Sátánfajzat - Warlock 2. rossz film (kultstátusz ide vagy oda), mégis azért a megnézhető filmek folytatásaihoz sorolnám.

akció | fantasy | horror | thriller

Eljön Sátánfajzat, hogy megmentse láncravert apját. Ezt csak egy szerelmes pár akadályozhatja meg, akiknek természetfeletti erejük van. több»

0