2021.01.06 18:47 Melinda Olvasottság: 271x
2

A varázsvilág lényei

Könyvben valószínűleg sokkal inkább lekötné az embert, de 134 perc ebből nekem sok volt. Nem véletlenül halogatom már két éve ezt a filmet, ez a harmadik nekifutásom volt, hogy végre végignézzem.

Több helyen volt valami fura érzésem, mintha bizonyos elemek és dolgok nem illeszkednének az eredeti, varázsvilágos történetbe és abba, ahogyan azok meg voltak jelenítve. Mondjuk például (és ez lehet, triviális, de nekem akkor is feltűnő volt), hogy a tanárok a századnak megfelelő öltözetben voltak az iskolában – Dumblodore nadrágban, mellénykében, McGalagony ceruzaszoknyában –, míg az "eredeti" filmekben koruktól függetlenül (tehát a fiatalabbak is) talárban és tipikus mágus öltözetekben mászkálnak Roxfortban, nem pedig a 90-es, 2000-es évek divatja szerint.

A varázsvilág lényei

Nem tetszett, hogy Grindelwald és Voldemort között mennyi hasonlóság húzódik (itt olyanokra gondolok, hogy Grindelwald követői fekete selyem ruha anyagként libegnek a levegőben – ezt nem tudom ennél jobban leírni –, míg Voldemort hívei ugye fekete füstcsíkként "közlekednek"), és ez nem feltétlenül a film hibája, hanem olyan érzésem volt, mintha az írónő Grindelwaldot Voldemortról mintázta volna, pedig időben a Sötét Nagyúr van hátrébb... Másrészről a könyvekből világos, hogy a két sötét mágus a manipulációban való kiválóságukon és az aranyvér-mániájukon kívül nem sokban hasonlít.

A másik, amit nem értettem, hogy miért ez a cím. Lehet, én vagyok, aki a kákán is csomót keres, de én mindössze két bűntettet tudtam Grindelwaldhoz kötni, de azokat is inkább "csínytevésként" értelmezném, mert a piszkosabb munkát a segédei végezték, személy szerint egy embert sem ölt meg, vagy sebesített meg. Persze nem csak ezek lehetnek bűnök, de nem értettem a felhajtást a címmel, arra számítottam, hogy sokkal inkább központi szerepbe lesz állítva, de ez nem történt meg, a címből való következtetéshez képest szerintem viszonylag keveset találkozunk vele.

Ennek ellenére senki kedvét nem szeretném szegni, mert a varázsvilág ismeretéhez ez a film is hozzátartozik.

családi | fantasy | kaland

A Legendás állatok és megfigyelésük 2 története 1927-ben veszi majd fel a fonalat, néhány hónappal azt követően, hogy sikerült foglyul ejtenie a sötét varázslót, Gellert... több»

2