2021.02.16 01:29 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

A tőzsde világa

Igen, szó szerint nem volt "töke" a filmnek. Pedig ha azt nézem, hogy a forgatókönyv egy erősen közepes történetet takar, akkor már maga a film nem sikerült úgy, ahogy kellett volna. Csupa hiányérzet a film alatt, nekem ez az érzésem volt.

Ebben a brókeres, tőzsdés világban egy nő csak ilyen áron tud érvényesülni, és a cápák ezt mind kihasználják. Egy monológ a filmben kétszer is elhangzik, azzal egyetértek, hogy a nők a hatalmat, pénzt szeretik. A film lényege is ez lett volna némi izgalommal és cselekvéssel. Hát az izgalmat azt hiszem, elfelejthettük. A kiszámíthatóság elvén mozgott a film, extrát nem tudtak húzni. A végére meg szerintem le is dőlt, amit felépítettek. A drámai hatásból is csak cseppet kaptunk.

A tőzsde világa

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés már nem annyira jó. A szereplők nem tudnak adni a filmhez sem érzelemeben, sem játékban. A hangi és képi effektek gyengék. Így azt tudom mondani, ez egy kétcsillagos film semmi extrával, többet nem érdemel. A mondanivalója is elég gyenge lett, nem érezni azt az átható érzést, amit pl. a főhősnő abban a pozícióban éppen mutatott. Nincs lendülete a filmnek, valahogy nagyon egysíkú lett.

A drámai besorolást igazából nem éreztem, a végén csupán annyi történt, hogy elvesztette az állását a főhős. Semmi extra. Az az igazi "tökös tőzsdés" hangulat, izgalom hiányzott az egészből. A tőzsdén élet-halál harc folyik, és ha ezt az oldalt nézem, ebbe kaphattunk némi betekintést, hogy milyen apró dolgokon múlnak valamikor a milliós összegek, pénzek. Egy hír teljesen fel tudja borítani a piacot, és ezzel emberek sokaságát teszik tönkre, vagy épp gazdagodnak meg. Szerintem egyszer nézhetős film, bár sokat ne várjunk tőle! Üdv, Yosi

42 Tőke  (2016)

dráma

Az EQUITY az első női főszereplővel forgatott, a Wall Street világában játszódó film, melynek főszereplője egy senior befektetési bankár, aki az őt ért valóltan vádak miatt... több»

1