2022.02.15 15:24 Kóborló Olvasottság: 252x
3

Csavarról csavarra

Az egyik ismerősömtől hallottam először erről a filmről, és mivel egész jó dolgokat mesélt róla, így gondoltam, teszek egy próbát én is ezzel a filmmel (amit egyes helyeken A kezedben a döntés címen lehet megtalálni, bár sajnos ismét egy olyan alkotásról beszélhetünk itt, ami nem jelent meg idehaza).

Jómagam kimondottan kedvelem az efféle filmeket (hirtelen talán a 2014-es 13 Sins ugrik be hasonló alkotásként, bár azért az egy sokkal pörgősebb cselekményű film volt). Itt a pörgős cselekményvezetést lecserélték a drámai történetszálra, ami viszont egyáltalán nem rontott a filmen, sőt, talán pont emiatt még egy fokkal szórakoztatóbb is lett számomra, mint a fentebb említett 13 Sins című film. Maradjunk még egy kicsit a film történeténél, merthogy mindenképp érdemes megemlíteni azt, hogy az alapfelállására egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy túlbonyolították volna, viszont ahogy szép lassan halad előre a történetszála, és ahogy szépen épülnek egymásra a különféle rétegek, úgy lesznek egyre csavarosabbak az események. Tulajdonképpen a forgatókönyvíró azt a dolgot használta kimondottan ügyesen ki, hogy minden cselekedetünknek súlya van. Kicsit lehetne párhuzamot állítani a 2004-es Fűrész című filmmel, csak itt a brutalitásnak egyáltalán nincs olyan ereje, mint annál a filmnél. Talán pont emiatt nem is nagyon sorolnám a horror kategóriájába jelen filmünket, sokkal inkább a thrillerek közt lenne a helye, bár azért egy-két jelenete már-már súrolja a horror határait, de soha nem lép át azon.

Csavarról csavarra

A film szereplői, illetve a karakterek. Na, azért itt már adódtak gondok a filmmel, merthogy legnagyobb sajnálatomra erre már nem fordítottak akkora figyelmet. Mondhatnám azt is, hogy tulajdonképpen csak a főhősnőt alakító Iris (Brittany Snow) karakterét alkották meg jól, a többi karakter csupán van és kész. Viszont, érdemes megemlíteni itt, hogy igaz, szinte alig kapunk háttér-információt a negatív karakterekről, mégis egész szépen lehozták az adott karaktereiket a film játékideje alatt. Továbbá az is kimondottan tetszett nekem a negatív karakterekben, hogy igen, negatív karakterek, lehet is őket utálni a cselekedeteik miatt, de a film végére még ők is képesek meglepetést okozni.

A technikai kivitelezések a filmben se nem jók, se nem rosszak, inkább csak ötletesek, és talán pont emiatt is lett kimondottan jó a film feszültségadagolása. Persze nem mondanám azt, hogy a néző majd a körmét fogja rágni rajta, pont amiatt, mert a legtöbb karakter sajnos nincs igazán kidolgozva. Számomra a film legnagyobb erénye az volt, amit már említettem, hogy a döntéseknek volt súlya, és talán emiatt sem éreztem készpénznek a film nézése során azt, hogy mivel is fog záródni a történet. A történet legvégén található pluszcsavar miatt került végül be a kedvenceim közé a film, hiszen addig is elég erősen megkérdőjelezhető a moralitása az eseményeknek, de a lezárása miatt erre még rátesz egy jókora lapáttal.

67 A játék  (2012)

horror | thriller

A történet egy testvér párról szól, akik nem rég vesztették el a szüleiket, sőt az egyikük,a srác meglehetősen beteg, nővére pedig már-már kétségbeesetten próbál... több»

3