2022.05.01 20:25 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 113x
2

Lehetett volna jobban is. De attól ez még Yoo volt.

Először is, az zavart a minisorozatban, hogy nem volt kifejezetten jól felépítve, valahogy kicsit zavaros volt az egész.

Az nagyon tetszett, hogy egy narrátor folyamatosan a gyilkos gondolatait közvetítette felénk, de ez lehetett volna bővebb, és izgalmasabb is, mert így nem túl sok információ jött át.

Lehetett volna jobban is. De attól ez még Yoo volt.

Sajnos semmit sem tudtunk meg Yoo fiatalkori életéről, hiszen a gyilkosságok előtt is bűnöző életmódot folytatott, gyilkos tettei elkövetése előtt is ült már körülbelül 7 évet. Ezt nagyon hiányolom, hiszen ez szerves része lett volna a sztorinak. Saját bevallása szerint is evett az áldozatokból, de erre sem adnak magyarázatot, erre sem térnek ki a készítők. A bíróság végül is 20 gyilkosságért ítélte el, bár lehet hogy itt is magasabb a szám, mint a filmből kiderült. 2003. szeptembere és 2004. júliusa között követte el a gyilkosságokat, legalábbis a film ezt sugallja. Visszatérve a magánéletéhez, annyi derült ki a filmből, hogy 1992-ben nősült meg, és a fia 1993-ban született. Tehát 2003-ban olyan tíz év körül lehetett, mikor az apja ámokfutásba kezdett.

Egy trükkel lépre csalták, és letartóztatták, de Yoo ügyesen megszökött. Felbolydult a Szöuli rendőrség, és hála a szemfülességüknek, 12 órán belül elkapták.

Yoo Young-chul bevallott mindent, ám kicsit későbbkiderült, hogy mindezt azért tette, mert a rendőrség megígérte neki, hogy az egyetem elvégzéséig segítik a fiát. Yoo bevallotta, hogy egy másik sorozatgyilkos inspirálta, név szerint Jeong Du-yeong, aki 1999-2000 között kilenc gazdag emberrel végzett Busanban.

A miértekre is keressük a választ.

Szerintem nincsenek miértek, mert nincs is értelme. Állítólag a gazdagokat a saját szegénysége miatt ölte meg, a prostituáltakat pedig azért, mert a barátnőjének is ez volt a szakmája.

Ha az én véleményemre vagytok kíváncsiak, szerintem simán egy beteg, pszichopata ember, és akkor szakadt el nála a cérna.

Egy lopott telefonnal bukott le, de ha nem tesz vallomást, akkor ki tudja hol tart ma az ügy?

A tárgyalása aztán sokszor kabaréba fulladt, mikor megtagadta a védekezést, megtámadta a három elnöklő bírót, majd egy nézőt, aki szidalmazta őt. De ennek ellenére az ügyészek halálbüntetést kértek rá, amit Koreában már hatályon kívül helyeztek, de nem töröltek el. A lakosság nyomására a parlament újra tárgyalta, és 2019-ben elfogadta a halálbüntetés újbóli beiktatását. Yoo Young-chul a szöuli központi börtönben, elkülönítve várja a kivégzését.

Konklúzió?

Na az nincsen, maximum annyi, hogy egyre betegebb a világ, és a folyamat megállíthatatlan.

Ha a Pokol a Földre költözik, állj készen!

Most nincs fotel, csak néma csend.

Ha szomjas vagy, igyál vizet.

dokumentum | krimi | misztikus | történelmi

Egy sorozatgyilkos történetét ismerhetjük meg, aki Koreában gyilkolt, és 2004-ben vált ismertté. több»

2