2022.07.10 11:59 BRANTON Olvasottság: <100x
0

A mindenből többet, nagyobbat buktatói

2003-ban jött a Bad Boys folytatása, melyet ismételten Michael Bay szállított nekünk. A mindenből többet, nagyobbat elve vezérelte, amely mostanra Bay sajátja lett. Kérdés, hogy ez jól vagy rosszul sült-e el?

Rosszul, hiszen a kritikám címe is erre utal. A két szószátyár zsaru, Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence) úgy érzik, hogy kapcsolatuk talán megkopott. Erre rátesz még pár lapáttal az is, hogy Mike, a haverja húgával kezd el járni. A rendőrségen sem fognak unatkozni, hiszen mindeközben egy high-tech eszközökkel felszerelt bűnbanda üti fel fejét. A bűnözők drogot akarnak terjeszteni, mi több, ecstasyval akarják beteríteni teljes Miamit. Barmaink másodjára is akcióba lendülnek, hogy megakadályozzák a rosszfiúkat. Az előző kritikámban megemlítettem, hogy sokáig ezt a második epizódot tartottam a legjobbnak. Tetszett annak idején, hogy pörgős, féktelen bolondság az egész, melynél észrevehető, hogy Michael Baynek elgurult a gyógyszere. Mostanság pedig úgy gondolom, hogy éppen emiatt haloványabb az első, de még a sokak által sokat kritizált harmadik résznél is. A gond az, hogy nem csak az akciójeleneteit tolja túl a mozi, hanem a poénok gyengébb minőségét is. Amíg az első részben ütős, vicces feka dumákat kaptunk, addig itt már elkezdenek átesni a ló túloldalára. Persze, vannak itt is visítva röhögős szituációk, de már messze nincs olyan jól eltalálva a humor, illetve az akció és humor közötti egyensúly, mint előtte. Ennek ellenére a Bad Boys második része, egy jó folytatás, melyben azért még mindig van egy rakat pozitívum.

A mindenből többet, nagyobbat buktatói

Az operatőri munka zseniális, az egyébként túltolt akciójelenetek megkoreografálása szintén zseniális. A mostani akciófilmekben ritkán lehet ennyire intenzív szcénákat látni, mint amiket itt kapunk. Legyen szó akár egy baromi látványos autós üldözésről, vagy egy Spanyolországban zajló rajtaütésről. Piszok szórakoztató, de mégsem annyira, hiszen egy idő után elkezd fárasztóvá válni a mozi. A színészek ismét hozzák a kötelezőt, Will Smith és Martin Lawrence párosa kiemelkedő, mint mindig. Joe Pantoliano talán kevesebb képernyőidőt kap, de remekül alakít. Az akciók többet szerepelnek és talán túlzottan brutálisak is, a humor gyengébben funkcionál, fárasztóbb, nagyobb és üresebb az egész, de mégis szeretem.

Szeretem, mert ezt a két csávót örökké tudnám nézni, meg a baromkodásaikat. Gyengébb menet, mely megérdemelné a 3 csillagot, de mégis 4 csillagot adok, mert többször nézhető ez is, ahogyan az első és harmadik menet.

akció | krimi | thriller | vígjáték

Marcus (Martin Lawrence) és Mike (Will Smith) ezúttal egy high-tech eszközökkel felszerelt csapat tagjaként ered a kábítószerkereskedők nyomába, hogy megakadályozzák az extasy... több»

0