2022.07.17 10:17 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Kétségek között!

Egyszerűen a zsánereket kezeljük a helyén, és akkor talán kevesebb fanyalgóval találkozunk itt az oldalon!

Nézzük meg, Stephen Daldry mit tett le elénk!

Kétségek között!

Azért, ahol Max von Sydow, Tom Hanks és Sandra Bullock tűnnek fel a képernyőn, annyira nem lehet rossz a film.

A regény még 2005-ben jött ki a nyomdából és hatalmas sikere lett!

Az adaptáció problémáira – úgy általában – most nem térek ki, mert tényleg minek. Felteszem azonban, a könyv olvasása még nagyobb élményt jelentene, mint maga a mozi. A filmet nem a két sztár, Tom Hanks és Sandra Bullock helyezi igen előkelő pozícióba az én saját, külön bejáratú értékrendemben, de még csak nem is kizárólag Max von Sydow a játékidő alig egyharmadában való jelenléte – noha az már önmagában frenetikus, ebben azért még a film iránt amúgy fanyalgók is nagyrészt egyetértenek. A gyereksztár ( Thomas Horn) jelenléte kifejezetten erősre sikerült.

Nem egy néhány sorban elmesélhető áttekintésre, összefoglalóra gondolok itt (fiú talál egy kulcsot, amit a WTC alatt maradt apja hagyott rá, és keresi hozzá a zárat, közben megismeri sosem látott nagypapáját), hanem arra a krimire, kutatásra, annak hozadékaira, a karakter egyébként megszokott, de azonosulásra nem mindig alkalmas személyiségfejlődésére, amik így együtt szerintem egy zseniális filmrendezőt engednek feltételezni.

Vannak a filmnél erősebb, jobb, bölcsebb mondanivalóval bíró alkotások, de mégis...

Chris Menges szép képeivel egy kisfiú szemszögéből, Alexandre Desplat zenéjére, egy kifejezetten szép, megható és értékelhető filmet kaptunk, fogyasztása erősen ajánlott, nálam ez izmos négy csillag!

Kedvenc fotelemben nem feszengtem, mert a szereplők elvarázsoltak minden tekintetben!

dráma | kaland | misztikus

Oskar élénk képzeletű kisfiú, aki nagyon jó viszonyban van édesapjával. Rendszeresen felfedezőutakra indulnak együtt, rejtvényeket találnak ki egymás számára. Egy nap azonban... több»

2