2022.10.16 15:02 Artemisia Olvasottság: <100x
3

Boldog banda

A DreamWorks elkészítette a világ legnagyobb cukiságbombáját, Thomas Dam egyébként sokkal ijesztőbb trollfigurái alapján.

A Trollok egy színpompás, csili-vili, szivárványos-konfettis mesevilágba kalauzol, ahol a tündéri kis lények, a Trollok élnek nagy-nagy boldogságban, minden idejüket éneklésnek, táncolásnak és ölelkezésnek szentelve. De a Trollok élete nemcsak játék és mese. A mindig búskomor, gonosz bergeniek ugyanis úgy hiszik, hogy a boldogságot csakis a Trollok elfogyasztása révén érhetik el. A Trollok pedig valaha foglyok voltak Bergenvárban, ám 20 évvel ezelőtt sikerült megszökniük és új otthont találniuk. A vidámságban az élen járó, szupercuki Pipacs hercegnő a mindig pesszimista Ágas figyelmeztetése ellenére hatalmas partit rendez, amire felfigyel a bergeniek száműzött Séfe is. A bátor Pipacs hercegnő elindul, hogy kiszabadítsa elrabolt barátait, és persze azért is, hogy megváltoztassa a bergeniek boldogságról alkotott véleményét. Egyszerű, ám tündéri történet, mely remekül épít a Trollok és bergeniek közötti különbségekből, illetve a Pipacs hercegnő optimizmusából és Ágas pesszimizmusából fakadó ellentétre, és az ezekből származó viccekre. Merthogy egy nagyon mókás, vicces alkotásról van szó, persze inkább a gyerekeket célzó aranyos poénokkal. Ahogyan az egész rajzfilm inkább a gyerekeket célozza, tehát nem egy többrétegű, agyalós darab, még annyira szerethető.

Boldog banda

A karakterek közül csak kevesen kerülnek részletesebb bemutatásra, és ők sincsenek túlbonyolítva. Pipacs, a boldog, bátor, csupaszív kis hercegnő; Ágas, a befelé forduló trollfiú; Séf, a gonosz bergeni boszorka; Porcos herceg, a magányos és szomorú, de belül azért jószívű bergeni herceg; és Bridget a reménytelenül szerelmes bergeni konyhalány, avagy a bergeni Hamupipőke. A Séf kivételével mind aranyosak, kedvelhetőek, szerelmi szálakat is kapunk, a végkifejlet és az üzenet pedig szívmelengető.

Bár kiszámíthatónak és elcsépeltnek hathat a tanulság, a szerelem és szeretet ereje, mint a szomorúság ellenszere, de olyan édesen van előadva az egész, különösen Bridget és Porcos herceg szála, hogy egyszerűen nem lehet haragudni erre a rajzfilmre.

75 Trollok  (2016)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Fedezd fel a mindig vidám trollok mesés világát, amely folyamatosan zeng a szüntelen énekléstől! A trollok ősi ellenségei a bergenek, akik a trollokkal ellentétben pesszimisták,... több»

3