2023.06.23 08:07 JRD Olvasottság: 303x
1

3,5*

Általában egy könyv vagy könyvsorozat filmre vitele kockázatos, és sokaknak bele is tört a bicskája. A True Blooddal sem lett másként. A könyv (Charlaine Harris Sookie Stackhouse Novels könyvsorozat) jó: érdekes és fordulatos, szinte beszippantja az embereket. A sorozat ezekben alulmarad.

Mégsem mondhatom azt, hogy nem szórakoztató, vagy azt, hogy nem lehet megnézni, esetleg, hogy érdemtelen a figyelemre. Inkább azt, hogy a True Blood amolyan vámpíros vígjátéksorozatnak sikeredett, kicsit horrorosan. És persze rengeteg vér, vér, vér, meztelenség és szex van benne. Egyébként a sorozat minden epizódját elég ütős pillanattal fejezik be, ami ébren tartja a néző érdeklődését.

3,5*

Ha jól emlékszem, ezt nevezik cliffhanger technikának. Alexander Skarsgard alakítása itt is remek. Jól áll neki az ezeréves, magas viking számító, csibész, önző, manipulátor, (érző) szerepe. Egyébként ez az egyik legismertebb alakítása a színésznek, de érdemes megnézni az összes filmjét. Egy biztos, ebben a sorozatban nincs helye a szégyenlősködésnek. A testiség ilyen vagy olyan formája meg-megjelenik (orgia, kikötözés stb.). A sorozatban egyébként vannak amolyan fajsúlyosnak számító gondolatok is. Például a fekete szereplők előszeretettel reagálnak mindenre úgy, hogy a másik rasszista, ha nem az van, amit ők akarnak. Üdítő vonása a sorozatnak, hogy itt a meleg vonal nem ízléstelen, simán beleillik a sztoriba, nem erőszakolták bele, és ezért Lafayette karaktere is szimpatikussá válik. Hogy a True Blood mennyire hasonlít a könyvsorozatra? Nos, azt hiszem, attól erősen eltér. De hogy ezt megtudd, ahhoz olvasd el a könyvsorozatot és nézd meg a True Blood mindegyik évadát! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

dráma | fantasy | misztikus | sci-fi

A vámpíroknak nincs többé szükségük emberi vérre, ugyanis napi szükségleteiket fedezi a tömeggyártott szintetikus vér, így szabadon élhetnek az emberek között. Az emberek... több»

1