2023.11.17 20:35 kabel Olvasottság: <100x
0

Meglepően okos, hihetetlen látványos

Ez A Karib-tenger kalózai-filmek utolsó értékelhető darabja. Egy remek lezárást adó, katartikus és fantasztikus látványmozi ez, érdekes rétegelt karakterekkel, meglepően többszintű dialógussal és egy olyan lezárással, ami nemcsak grandiózus, de fordulatos és meglepő, olyannyira, hogy csak a film utolsó harmadáról is írhatnám ezt a kritikát. A sztorinak ezúttal jó pár fontosabb szereplője van, nagyon eltérő célokkal és tervekkel. A folyamatos hatalmi játszmáik és ármánykodásaik viszik előre a történetet, azon Gore Verbinski ügyesen használja az akciójeleneteit, és nagyon változatos és vicces szituációkba teszi szereplőit, melyben mindannyian remekelhetnek.

A történet másodfokú antagonistája, Davy Jones és legénysége még ma is az egyik legjobban kinéző CGI-bagázs, Bill Nighy alakítása tökéletes. Úgy tölti meg élettel a polip kapitány karakterét, hogy egyszerre érzelmileg komplikált, de ijesztő és zord karaktert lássunk. Azonban nemcsak látványban játszik ezekkel a film, Jones tragédiája és története organikusan beleillik a film központi konfliktusába. Mind Jack, mind Becket a maga módján próbálja befolyásolni a világot, így rengeteg fordulatot kapunk, és Johnny Depp ismét remekül alakítja a kalózt, aki egyszerre nem tudja, hogy mi történik, és minden szálat mozgat.

Meglepően okos, hihetetlen látványos

A film nem tér vissza a korábbi film szörnyes ijesztgetéseihez, vagy az első film zárt drámájához. Hans Zimmer zenéje ismét tökéletes, és mintha szerves része lenne a filmnek, főleg a bombasztikus lezárásban, ahol minden is történik egyszerre.

Ez egy meglepően jó film, amit lehetetlen nem ajánlani.

akció | fantasy | kaland

Will Turner és Elizabeth Swann összefognak régi ellenségükkel Barbossa-val, hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt és Bill Turnert. Keletre hajóznak, ahol összetalálkoznak az... több»

0