2024.02.05 21:57 Tonyka Olvasottság: 272x
1

Merítkezzűnk meg az emberi természet legsötétebb mocskában

Maximális pontszám nem véletlen, nem igazán szoktam levonni igaz történetből. Ezzel tisztelegve az érintettek előtt. Más szemmel ülök oda, mint egy popcorn filmhez. Nem keresek színes robbanásokat, pörgős akciókat.

Tudjuk, az élet nem így működik, márpedig húsba maró, nagyon is aktuális témát kapunk. Nincs hollywoodi szirup, az óriási happy end sem a klasszikus alapokon nyugszik. Sajnos az öröm pillanatait is a keserűség itatja át. Ki tudja, miféle emberi roncsok lesznek, teli lelki gyötrelmekkel, amit talán a halálukig nem fognak kiheverni ezek a gyerekek.

Merítkezzűnk meg az emberi természet legsötétebb mocskában

Igen, a film rámutat, hogy mekkora milliárdos üzlet húzódik a pedofília mögött. Szembenézünk az emberi kegyetlenséggel, az abnormalitással, mindennel, aminek a létezéséről legszívesebben nem tudnánk. Viszolygunk, gyűlölünk, és mérhetetlen haragot érzünk egész végig. Tim Ballard valódi személye megérdemli az összes tiszteletünk. Elképesztő az elhivatottsága, makacssága, állhatatossága. Rendkívüli személyiség, akit semmiféle akadály nem állíthatott meg. A cél mindent felülírt, a saját életét, a családját és akár munkája határait is. Lenyűgöző a családján belüli dinamika, le a kalappal a felesége előtt. James Caviezel remekül játszik, érezhető a maximális elhivatottsága. Ez nem az a film, amitől jó kedvünk lesz, dicséret illeti a gyermekszereplőket is. Jó pár jelenet présgépként szorítja össze a mellkasunkat. Mérhetetlen szomorúságot sugározva. Kegyetlen látni az egész láncolatot, hogy mennyi ember profitál isten ártatlan teremtményeinek kizsákmányolásából. Kemény anyag, és sajnos nem a fantázia szüleménye. Csakis az igényé, ezek a férgek itt élnek köztünk, erről nem szabad megfeledkeznünk...

akció | dráma | életrajzi | krimi | thriller | történelmi

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem... több»

1