2024.02.09 20:34 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

6/10 – piff-paff, dirr-durr

Szerintem ez kicsit belecsúszott a ZS kategóriába sajnos.

Jimmy (Liam Neeson), az érző szívű gyilkológép, aki nem akar rosszat tenni, de sajnos kénytelen. Jimmy és Shawn (Ed Harris) régi barátok közös sötét múlttal, és mindkettőnek van egy-egy vásott kölyke. Sajna-bajna Jimmy kénytelen hazavágni Shawn kisfiát, amitől Shawn irtó pipa lesz rá, úgyhogy izé, Jimmy runs all night, avagy éjszakai hajszát folytat. Repkednek a golyók, lyukadnak a koponyák, de miért is? Mert Jimmy nem ment el hidegre tenni Shawnt, ha már sz*r került a palacsintába. Akkor persze nem lett volna film, vagy egy tízperces rövidfilmet kaptunk volna. Úgyhogy Jimmy, aki mindig oly jól méri fel a dolgok következményeit, ezt a megoldást, fene tudja, miért nem veszi számításba, hanem felhívja Shawnt, és elmondja, hogy hát izé, kinyírta a kisfiát neki, de különben bocsi. Shawn meg azt mondja, hogy k*rvnyd, ezért jól megölöm a fiad és majd téged is. Mint valami rossz 1980-as évekbeli gagyi filmben. És akkor végignézhetjük ennek a következményeit.

6/10 – piff-paff, dirr-durr

A film a bevált receptet követi. Bemutatás - konfliktus - csihi-puhi - végkifejlet - a végkifejlet után tíz másodperccel érkező szirénázó rendőrautók, végül még egy percnyi feloldás. Pont olyan kiszámíthatóan, mint a felnőtt filmeknél: lényegtelen alapszituáció a konyhában, vízvezeték szerelővel és háziasszonnyal - nem magától értetődő erotikus fordulat - heves és részletes ábrázolású akció - végkifejlet. Esetleg a szerelő pizzafutár, tanár, a háziasszony titkárnő vagy diáklány, és 1-2 technikai eltérés lehet a barátkozós szakaszon belül is (mit hová, hányszor stb).

Nem hagyott bennem maradandó nyomot ez az alkotás, olyan volt, mint a többi ilyen.

akció | dráma | thriller

Egy idősödő bérgyilkosnak meg kell ölnie a kegyetlen bandavezért és egyben korábbi főnökét, hogy megvédje a családját. több»

0