2024.02.25 13:51 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Pedig Bill Paxton nem jó színész!

Jómagam azt hittem már, hogy Bill Paxton eltűnt a süllyesztőben!

De nem!

Pedig Bill Paxton nem jó színész!

Itt van nekünk még 2013-ban is, A kolónia című sci-fi-horror filmben...

Disztópikus, posztapokaliptikus dráma, ami néha sci-fi jelleggel, néha horror zsánerekkel operál, de mindvégig „hintázik”, innen is, onnan is, el-elcsen jellemző elemeket!

Érdekes archetípusok, a Föld kihaltsága, hiába hó borítja, valahogy szürke és kihalt minden...

Ismét egy új meglátás, gondolat arról, hogy mi lenne, ha úgymond vége lenne a világnak.

De gyorsan fussuk át, mi is a sztori!

A Föld az örök hó és jég hatalmas birodalmává változott egy mindenhová kiterjedő „klímakatasztrófa” következtében, így az emberiség 95%-a szinte pillanatok alatt elpusztult...

A nagyon kevés túlélő különböző föld alatti csapatokban, úgymond kolóniákban vegetál, elhagyott bányák, lepukkant épületek vagy egyéb, rég nem működő üzemek jobban védett helyiségeiben szenvedve és megrekedve.

A film fő helyszíne is egy ilyen hasonló lepukkant kolónia, ahol erősen megfogyatkozva éppenhogy éldegél még néhány tucat ember, a karizmatikus Briggs (Laurence Fishburne) vezetése alatt...

Hatalmas probléma számukra azonban, hogy szinte teljesen elfogytak az élelmiszerkészleteik, és ennek tetejében még különböző nagyon komoly betegségek pusztítják soraikat!

Így a nagyon betegeket választásra kényszerítik a járványok meggátlása érdekében, vagy elmennek semmi nélkül a jéghideg messzeségbe, vagy a kegyes halál, ami azért nem annyira kegyes!

Utóbbit A kolónia egyik nagyon undorító és szívtelen tagja hajtja végre, Mason (Bill Paxton), aki sorra végzi ki a lebetegedő kolóniatagokat!

A kegyetlenül rossz körülményeket és Mason egyedi uralkodását nagyon rosszul viseli egy fiatal srác, Sam (Kevin Zegers) és a nagyon csinos és szép fiatal lány, Kai (Charlotte Sullivan), a többiek pedig szó szerint rettegnek a holnaptól...

De nem tudnak és nem mernek semmit sem tenni!

Egyik nap a szomszédos kolóniából nagyon furcsa rádiójelzések érkeznek, így hárman elindulnak, hogy utánanézzenek a dolgoknak. Hosszú és keserves az út, a rettenetes hidegben és a hatalmas, szinte áthatolhatatlan hóban.

Nagy viszontagságok után megérkeznek, ám a helyszínen már csak elállatiasodott embereket találnak, akik valamiféle kannibál/zombikká változtak. Ketten, Briggs és Sam elmenekülnek ugyan előlük vissza a saját telephelyükre, hazatérve megint a hosszú úton, de a kannibál/zombi gyilkosok követni kezdik őket. Végig a nyomukban vannak!

Így a békés kis kolóniának az emberevő zombik támadására kell számítania.

A zombik behatolnak, és a kegyetlen harc elkezdődik!

Hozzátéve, talán Bill Paxton itt volt a legjobb, amilyen filmekben láttam valamikor is!

Egy méltatlanul elfeledett, mellőzött sci-fi-horror, amit érdemes megnézni!

Jeff Renfroe rendező, Patrick Tarr, Pascal Trottier forgatókönyvírók, a zenefelelős Jeff Danna, és az operatőr Pierre Gill, akik miatt így sikerült ez a film...

Az IMDb-n 47 ezer vélemény után 5,3/10-es, a TMDB-n 1085 szavazatot követően 54%, nálam pedig négy csillag és 73%!

Churros és rostos körtelé.

Előtte egy kis paradicsomleves...

Kedvenc fotelem pedig most is nagyon kényelmes!

57 A kolónia  (2013)

akció | horror | sci-fi | thriller

2045-re a Föld időjárása kiszámíthatatlan és szélsőséges. Hogy életben maradjanak, az emberiség megmaradt tagjai földalatti kolóniákba húzódnak vissza, ahol igyekeznek... több»

1