2024.03.02 09:54 kabel Olvasottság: <100x
1

Robotok és poénok

A Transformers-filmekre nem valószínű, hogy pár év múlva emlékezni fogunk.

Az első rész talán a legjobb, de azért lássuk be, egy olyan marketingtermékről van szó, melynek egyetlen szerepe, hogy több játékot adjon el 3-16 év körüli célcsoportjának. Így aztán nincs értelme itt bármilyen mélyebb sztorit várni, ez egy hosszú reklám, melyet meg kell hagyni, nagyon látványosan rakták össze. Michael Bay ért az akcióhoz, és tudja, hova kell tenni a kamerát, és mit kell mutatni. Máshoz nincs tehetsége nagyon, a forgatókönyv lényegében csak platform egész vicces szituációkhoz vagy robbanásokhoz.

Robotok és poénok

Meglepő módon, mintha egy kis kritikát is betett volna valamelyik író a sztoriba. Ez nincs nagyon kifejtve, de ugye a Shia LaBeouf által alakított főszereplő maga a célközönség, egy fiatal, kicsit kínos gyerek, akinek robotból van a kocsija, és a legjobb nővel smúzol. De a film folyamatosan viccet csinál ebből a karakterből, és érdekes módon az egybites, csak mellei miatt filmbe kerülő Megan Foxot állítja be egy kompetens, munkával és szakértelemmel rendelkező személynek. Nem tudom, ez csak véletlen, vagy tudatos, de kicsit vicces legalább. Mondjuk ez generálisan igaz a film egészére. A poénok itt még nem rasszisták vagy alpáriak annyira, mint a későbbi, filmnek alig nevezhető, marketingtermékekben.

Az említett furcsa karakterkezelés mellett az akció az egyetlen ok, ami miatt érdemes erre a filmre időt szánni. De jobb, ha mellette mondjuk takarítunk vagy főzünk, hagy ne legyen teljesen elvesztegetett idő.

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az Autobotok és az Álcák között már évszázadok óta tart a háborúskodás, a harc tétje pedig az univerzum sorsa. Amikor a gépek a Földre érkeznek egy fiatal fiú, Sam Witwicky... több»

1