Rosemary gyermeke, Vámpírok bálja, Kínai negyed és még sok más: Roman Polanski filmográfiája tele van gyöngyszemekkel, amelyeket valószínűleg szinte mindenki látott már, aki érdeklődik a filmek iránt.

Legutóbbi alkotása azonban, a Palace Hotel, amelyet a 2023-as Velencei Filmfesztiválon mutattak be, és még sehol máshol nem láthattuk, csalódást okozott a kritikusoknak.

Egy gyors pillantás a RottenTomatoes oldalára elég ahhoz, hogy kiderüljön, mit gondolnak eddig a filmes újságírók a rendező legújabb alkotásáról: sajnos nem valami sokat!

Jelenleg a pozitív kritikák aránya konkrétan 0%! Ez azt jelenti, hogy az eddigi 14 kritika közül egy sem volt pozitív. A Hollywood Reporter és a Review Online még aztis megkockáztatja, hogy Polanski "legrosszabb filmjéről" beszélhetünk.

De mi lehet a baj és vajon itt a vége?

Az olyan sztárok főszereplésével készült alkotás, mint Mickey Rourke és Fanny Ardant eddig nem aratott különösebb sikert. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a filmet kizárólag Velencében vetítették, 14 kritika pedig nem sok, és a következő hetekben még több fog érkezni a platformra - és ezzel együtt a pontszám is változhat.

Az USA-ban, Franciaországban és Nagy-Britanniában viszont még mozibemutatója sincs A palota című filmnek, mert az adott országokban nem találtak neki forgalmazót. 

És miről is szól ez az alul értékelt film?

Közeleg az ezredforduló, és a svájci Alpokban található The Palace luxusszállodában már javában zajlanak az előkészületek. Mindennek tökéletesnek kell lennie, elvégre a világ minden tájáról érkeznek első osztályú vendégek, hogy a nemes létesítményben ünnepeljék az éjszakák éjszakáját.

A szállodaigazgató Hansueli (Oliver Masucci) minden erejével azon van, hogy felkészítse személyzetét a különc vendégekre, akiknek rengeteg pénz van a zsebében.

Pornósztárok, bankárok és milliárdosok is akadnak a vendégek között, és mindannyiuknak vannak extra kérései, amelyek nagy kihívások elé állítják Hansuelit és csapatát. És ott van még a sztárbefektető Bill Brush (Mickey Rourke) is, aki az ezredfordulón számítógépes káoszt remél, és milliós átverést tervez...

dráma | vígjáték

Van egy pazar kastély, amelyet az 1900-as évek elején egy misztikus építész tervezett: egy kastély, amely Svájc hegyeiben, egy havas völgy közepén található. Ez a Palace Hotel,... több»