10 dolog, amit nem tudtál a Mad Max: A harag útja-rólA kép forrása: intercom

Mától a mozikban a Mad Max: A harag újta

Elsöprően pozitív kritikai fogadtatás, és több mint száz millió dolláros hétvégi bevétel után végre hazánkba is megérkezett a Mad Mad: A harag útja. Ennek örömére csütörtöki összeállításunkban 10 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet nem tudtál a filmről. Kezdhetjük?

1. Robert Rodrigueznek is leesett az álla

Robert Rodriguez

Miután George Miller levetített néhány jelenetet a filmből az SWSX fesztiválon, egy férfi felállt a nézők sorából, és megkérdezte: 'Hogy a francba tudtad ezt megcsinálni?' A férfi nem volt más, mint maga Robert Rodriguez.

2. Az eredeti terv

A film rendezője, George Miller még 2012-ben beszélt arról, hogy két Mad Max filmet szeretne leforgatni egyszerre. Míg az egyik A harag útja, a másik Furiosa címmel készült volna el. Ebből az előbbi valósult meg, míg utóbbi címéből világosan kiderül, hogy a rendező Charlize Theron karakterét helyezte volna a középpontba. 

3. Jöhet a folytatás!

 George Miller a napokban egy podcastban elmondta, hogy a franchise következő része a Mad Max: The Wasteland címet fogja viselni (magyarul A Senkiföldje), sőt, máris megvan a produkció forgatókönyve.

4. Tom Hary és a következő három Mad Max-film

Tom Hardy az Esquire-nek adott interjújában elárulta, hogy újabb három filmre szerződött, melyek elkészülése A harag útja sikerén múlik. 

5. A brutális verdák

 A filmben több mint 130 teljesen egyedi, átalakított posztapokaliptikus járgányt láthatunk.

6.  A valósághoz hűen

A filmben látható effektek, kaszkadőrmutatványok, sminkek és díszletek 80%-a valódi. CGI-effekteket mindössze a sivatag megjelenítéséhez használtak. 

7. Charlize Theron kopaszon

Charlize Theron leborotválta a fejét a film kedvéért, ezért a Hogyan rohanj a veszTEDbe című vígjátékban parókát kellett viselnie.

8. Miller legnagyobb sikere

 A film nyitóhétvégéjén 109 millió dolláros bevételre tett szert világszerte. Ezzel a Mad Max: A harag útja George Miller rendezői pályafutásának legnagyobb sikere.

9. A nemezis

Ez a második Mad Max-film, melyben Hugh Keays-Byrne-t láthatjuk. Ő játszotta az 1979-es Mad Max negatív főhősét is.

10. A hazai vetítés

A filmet idehaza eredeti nyelvű (felirat nélkül), feliratos, szinkronos, 3D és 4DX verzióban is megtekintheti a közönség. 

Ha még több érdekességre vagy kíváncsi, ide kattintva nézd meg a film adatlapját, és tudj meg mindent A harag útjáról.