1994. november  11-én a női rajongók nagy örömére megérkezett Brad Pitt és Tom Cruise várva várt közös filmje, az Interjú a vámpírral. A film még jóval a hollywoodi nagy vámpír őrület előtt készült, de hát valljuk be, a vámpírok mindig menők voltak. A rendező, Neil Jordan nem bízta a véletlenre a dolgokat. Igazi profi csapattal és sztárokkal dolgozott, a siker garantáltnak tűnt, és a film szépen is hozott a konyhára, 1994-ben a legtöbb bevételt hozó filmek ranglistáján a kilencedik helyig küzdötte fel magát. A hatalmas bevétel valamint több nívós díj és jelölés ellenére sem aratott osztatlan sikert a film a kritikusok körében. 

1. A film Anne Rice Vámpírkrónikák című regénye alapján készült. A könyv még 1976-ban jelent meg, a Paramount még a regény hivatalos megjelenése előtt megvette a megfilmesítés jogait, de a megvalósításra 18 évet kellett várni.

2. A regény szerint a vámpíroknak áttetsző sárgás-fehér a bőrük, amin átsejlenek az erek. Ez különösen hangsúlyos, ha a vámpírok éhesek. Ezt a hatást úgy érték el, hogy a jelenetek forgatása előtt a színészeket 30 percig lógatták fejjel lefelé, így a fejükbe tódult a vér és láthatóvá váltak az arcon az erek. Ezt a sminkesek a megfelelő technikával kiemelték, megfestették, hogy még hangsúlyosabb legyen, és a hatás elmúltával is látható maradjon. Sajnos a vér gyorsan visszaszállt, így az egész procedúrát többször meg kellett ismételni, hogy elérjék a kívánt hatást.

3. Christian Slater az utolsó pillanatban került a stábhoz, Malloy szerepét ugyanis eredetileg River Phoenix kapta, aki tragikus körülmények között drogtúladagolás miatt elhunyt a forgatás előtt. Phoenix mindössze 23 éves volt.

4. Brad Pitt saját bevallása szerint utálta a forgatást. Kényelmetlennek találta a kontaktlencsét, a kosztümöket és a sminket is. Meg is kérdezte a producereket, hogy mennyibe kerülne kihátrálnia a produkcióból, csakhogy még Pittnek sem volt 14 millió dollárja felmondani a szerződését.

5. Tom Cruise úgy készült a szerepre, hogy természetfilmeket nézett, amikben oroszlánok különböző vadakat, például zebrákat tepernek le.

6. Anne Rice Lestat karakterét Rutger Hauerről mintázta. Később egy ideig úgy tűnt, hogy a szerepet John Travolta alakítja majd, de mire a forgatásra került sor, Hauer és Travolta már túl idősnek tűnt egy örökifjú vámpír megszemélyesítéséhez.

7. A film alapjául szolgáló regényben Claudia csupán öt éves volt, de Kirsten Dunst, aki a filmben Claudia szerepében látható, a forgatás idején tizenkét éves volt.

8. Kirsten Dunst első csókjelenete ebben a filmben látható. Leghíresebb csókjelenetére a Pókemberben került sor (amikor Pókember fejjel lefelé lógott).

9. Az egyik producer szerette volna, ha Cher is vámpírt alakíthat a filmben. Cher maga is örült volna a dolognak, hiszen a Vámpírkrónikák az egyik kedvenc könyve. Egy időben meg is próbálta megvásárolni a megfilmesítés jogait a Paramounttól.

10. Brad Pitt jó 10 cm-el magasabb Tom Cruise-nál, ez mégsem látható a filmben, ugyanis Cruise magasított cipőket kapott, Pittnek pedig behajlított térdekkel kellet állnia több jelenetben is.

dráma | horror

Egy fiatal riporternek különös és távolságtartó interjúalanya akad, Louis, a vámpír. A halhatatlan teremtmény elmeséli az újságírónak 200 éves történetét, hogyan... több»