Elhunyt a filmgyártás aranykorának egyik utolsó képviselője, Olivia de Havilland. A színésznő életének 104. évében, néhány héttel a születésnapja után távozott. A család hivatalos közleménye szerint békében, természetes okokból hunyt el.

Olivia de Havilland még az 1930-as években robbant be a köztudatba, miután több kisebb szerep után felbukkant az Elfújta a szél klasszikusban. Bár itt sem jutott neki főszerep, de olyan remekül eljátszotta Melanie-t, hogy Hollywood egyből felfigyelt rá.

Innen már csak felfelé vezetett számára az út, bő fél évszázados pályafutása során számtalan filmben kapott fő- vagy mellékszerepeket. Láthattuk őt többek közt a Szentivánéji álomban, a Halálfejes lobogóban, a Kígyóveremben, valamint a Kisiklott életben és Az örökösnőben.

Utóbbi két filmért egyébként az Oscar-díjat is megkapta, tehát pályafutása tulajdonképpen elég korán kiteljesedett. Utolsó szerepét az 1980-as évek végén vállalta el, ezt követően felhagyott az aktív filmezéssel.

Olivia de Havilland pályafutása utolsó harmadában költözött Párizsba, ahol aztán élete közel felét élte le, hatvan évig élt a francia fővárosban. Itt is hunyt el.