8 év után kiengedték a börtönből az édesanyja meggyilkolásáért elítélt Gypsy Rose BlanchardotA kép forrása: abcnews.go.com

Csütörtök reggel feltételesen szabadult a börtönből Gypsy Rose Blanchard.

A nő nyolc évet töltött le édesanyja 2015-ös meggyilkolásáért – írja az Associated Press.

Gypsy Rose története

Blanchardot eredetileg 10 év börtönre ítélték másodfokon, miután bűnösnek vallotta magát anyja, Dee Dee meggyilkolásában, aki állítása szerint bántalmazta, és szándékosan megbetegítette őt. Blanchard azt állította, hogy anyja Münchausen-szindrómában szenvedett, és kitalálta, hogy neki olyan betegségei vannak, mint a leukémia, asztma és izomdisztrófia.

Blanchard és akkori barátja, Nicholas Godejohn szövetkeztek Dee Dee meggyilkolására, Godejohn pedig leszúrta és megölte az otthonában Gypsy Rose anyját. Őt elsőfokon ítélték el gyilkosságért, és életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Gypsy Rose a médiában

A jelenleg 32 éves Blanchard nagy médiafigyelmet kapott a tárgyalása idején, és élete a Hulu-sorozat A tett témája lett Joey King  főszereplésével. A sorozaton kívül egy HBO doku is foglalkozott szenvedéseivel, ez az Anya gyilkos kincse címet viselte.

A Lifetime január 5-én mutatja be a következő, Gypsy Rose-al foglalkozó anyagát, amely exkluzív interjút tartalmaz vele a börtönből. A címe: The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard

A People-nek adott új interjúban Blanchard azt mondta, megbánta, hogy összeesküdött anyja megölésére:„Soha senki sem fogja azt hallani, hogy örülök, hogy meghalt, vagy büszke vagyok arra, amit tettem. – mondta. – Minden egyes nap sajnálom."

„Nem ezt érdemelte. Beteg nő volt, és sajnos nem voltam elég képzett ahhoz, hogy ezt lássam. Megérdemelte volna, hogy ott legyen, ahol most én vagyok: a börtönben."

Gypsy Rose továbbá kifejezte, hogy reméli, mások tanulhatnak a helyzetéből: "Fontos, hogy a bántalmazó kapcsolatban élő emberek ne folyamodjanak gyilkossághoz" - mondta - „Úgy tűnhet, hogy minden út le van zárva, de mindig van más út. Tegyél meg bármit, de ne ezt a lépést.”

Gypsy Rose történetéből 2019-ben készítettek sorozatot, melyet az HBO Maxon nézhetsz.